Proteste masive anti-restricții și pașaport sanitar în Australia și Franța. Ciocniri cu polițiștii / Video

Proteste masive anti-restricții și pașaport sanitar în Australia și Franța. Ciocniri cu polițiștii / Captură Video Ruptly
Proteste masive anti-restricții și pașaport sanitar în Australia și Franța. Ciocniri cu polițiștii / Captură Video Ruptly

Proteste masive anti-restricții Covid au avut loc sâmbătă în mai multe țări din întreaga lume. 

 

 

UPDATE

Sute de mii de francezii sunt în stradă împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului pentru cel de-al şaselea weekend consecutiv. Cetățenii afișează mai multe pancarte cu mesaje anti-restricții și scandează 'Libertate!', 'Împotriva pașaportului sanitar', 'Stop restricții' și 'Macron, demisia!'.

VIDEO

Amintim faptul că autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate, din cauza riscurilor pe care le presupune extinderea variantei Delta.

Oamenii din Franța vor trebui să prezinte un permis de sănătate de luni pentru a se bucura de activități obișnuite precum savurarea unei cafele la o cafenea, în ciuda protestelor la scară largă împotriva planului.

Președintele Emmanuel Macron a susținut așa-numitul permis COVID-19, care acum este extins la cafenele, restaurante și călătorii aeriene și feroviare, ca o modalitate de a reduce un al patrulea val al coronavirusului și de a încuraja oamenii să se vaccineze.

Proteste cu sute de mii de oameni

Sâmbătă trecută, circa 215.000 de persoane au participat la proteste pe tot teritoriul ţării, ceva mai puţini decât în săptămâna anterioară. În afara vaccinării obligatorii, protestatarii contestă aşa numitul paşaport de sănătate, care conţine dovada vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test şi este necesar pentru accesul în cafenele, restaurante şi centre de cumpărături, precum şi la călătoria cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.

CITEȘTE ȘI Protest contra restricțiilor la Londra. 'Cel mai mare din toate timpurile' / Video

Știrea inițială

Protestatarii față de măsurile anti-Covid s-au ciocnit sâmbătă cu forțele de ordine, în Melbourne și Brisbane, Australia. Sute de oameni au fost arestați, scrie The Guardian. Filmările postate pe rețelele de socializare arată amploarea protestelor, dar și ciocnirile violente cu forțele de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel