Proteste la Kiev: ucrainenii cer legea marțială

Foto: kyivpost.com - Kostyantyn Chernichkin
Foto: kyivpost.com - Kostyantyn Chernichkin

Aproximativ 2.000 de persoane protestează la Kiev în fața sediului ministerului Apărării pentru a impulsiona autoritățile să ajute trupele ucrainene din Donbas și Donețk înconjurate de separatiști și soldați ruși, conform Kyiv Post.

Între solicitările manifestanților se numără: introducerea legii marțiale de către Guvern; comandantul batalionului din Donbas, Semen Semenchenko, să fie numit ministru al Apărării; aprovizionarea batalioanelor voluntare cu artilerie grea; concedierea și sancționarea generalilor corupți și incompetenți.

Protestatarii au blocat o stradă și se îndreaptă către sediul Administrației Prezidențiale pentru a transmite revendicările președintelui Petro Poroșenko.

Postul rus Russia Today susține că protestatarii s-au adunat pentru a cere demisia ministrului Apărării și pe cea a președintelui rus, din cauza modului defectuos în care au gestionat operațiunea militară din estul țării.

"Manifestanții, mulți dintre ei mame sau soții ale soldaților implicați în luptele din regiunile Donețk și Lugansk, au blocat Bulevardul Vozdukhoflotsky", transmite RT.

Rusia a invadat Ucraina, spune președintele Poroșenko

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel