Proteste Hong Kong: Anunţul organizatorilor

Organizatorii protestelor din Hong Kong împotriva unei legi controversate ce ar permite extrădarea suspecţilor în China continentală au anunţat că vor continua demonstraţiile duminică, informează vineri DPA.

Reprezentanţi ai Frontului Civil pentru Drepturile Omului, o coaliţie prodemocraţie ce a acţionat ca organizator neoficial al protestelor în trecut, a declarat vineri că nu a primit obiecţii din partea şefilor poliţiei pentru mitingurile de acest weekend, care vor începe în Victoria Park din Hong Kong şi se vor încheia la staţia de metrou Admiralty din vecinătatea birourilor guvernului local. Duminica trecută, peste 1 milion de persoane - aproximativ unul din şapte locuitori ai Hong Kong-ului - au ieşit pe străzi în cel mai mare protest în oraş în ultimii ani.

O mulţime imensă s-a adunat din nou miercuri, când poliţia a folosit gaze lacrimogene, spray cu piper şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa protestatarii, rănind 81 de persoane. Printre altele, China a convocat vineri un diplomat al ambasadei SUA la Beijing pentru a protesta împotriva remarcilor Washingtonului despre controversata lege în Hong Kong privind extrădarea, adaugă DPA. Viceministrul de externe Le Yucheng l-a convocat pe Robert Forden, adjunctul ambasadorului american la Beijing, pentru a-i exprima nemulţumirea faţă de comentariile 'iresponsabile' ale Washingtonului, a anunţat ministerul chinez într-un comunicat.

'Cerem părţii americane (...) să oprească imediat amestecul sub orice formă în afacerile Hong Kong-ului şi să nu facă nimic pentru a submina prosperitatea şi stabilitatea în Hong Kong', se menţionează în comunicat. Această convocare a avut loc la o zi după ce parlamentari americani au reintrodus legislaţia pentru a exprima angajamentul faţă de 'democraţie, drepturile omului şi statul de drept în Hong Kong' în contextul 'interferenţei' chineze, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel