Proteste amnistie, grațiere. Adrian Năstase, răspuns pentru Ombladon, inițiatorul protestului

Adrian Năstase i-a transmis un mesaj cântărețului Ombladon, care a invitat tinerii la proteste de amploare. Cântărețul subliniază că în caz contrar soarta le va fi hotărâtâ de bătrâni. Fostul premier încheie mesajul cu o pildă referitoare la înțelepciunea bătrânilor. 

"Mi-a atras atentia initiativa unui tânăr cântăret care invită la proteste de amploare, astăzi, in Piata Victoriei. Inteleg că ar fi un protest „impotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta”. Tânărul cântăret consideră că e „timpul pentru o schimbare”. Nu-mi este clar dacă se doreste ca o nouă iesire in stradă a „tinerilor frumosi si liberi”  să producă un nou guvern Ciolos sau este vorba doar de un antrenament.

SUA crește media de vârstă a celor aleși

Eu cred insă că ei ar trebui să meargă să protesteze in fata ambasadei americane pentru că, in SUA, a fost ales un presedinte de 70 de ani iar, in noul Congres, a crescut vârsta medie a celor alesi  – la 58 de ani vârsta celor din Camera reprezentantilor si la 63 de ani vârsta senatorilor. In noul Senat american, spre exemplu, sunt 8 senatori cu vârste peste 80 de ani, 17 cu vârste peste 70, 38 peste 60, 23 peste 50, 13 peste 40 si doar unul cu vârsta peste 30 de ani. In esentă, noul Senat american pare, in perspectiva cântăretului nostru, o adunătură de „bosorogi”. Si totusi, ei vor hotări soarta Americii dar si a lumii. Nu acolo ar trebui organizat protestul? La poarta ambasadei americane? Prin comparatie, parlamentul nostru pare un parlament al adolescentilor si adolescentelor…

Pilda lui Adrian Năstase

Si acum, o istorioară pe care am mai spus-o cândva (fără folos…). Sultanul Murad al II-lea, după ce câstigase bătălia de la Varna, din 1444, trecea pe câmpul de luptă si privea trupurile crestinilor morti. La un moment dat, i se adresă lui Aza-Beg, unul din vizirii săi, care se afla lângă el:

„- Mă miră că, printre toti acesti crestini, nu este niciunul care să n-aibă barba neagră”. Răspunsul lui Aza-Beg mi s-a părut extraordinar:

„-Dacă o singură barbă albă ar fi fost printre ei, niciodată nu le-ar fi trecut prin minte un plan atât de rău conceput”.

Rezultă că, si in perioada aceea, existau „tineri frumosi si liberi”. Cu unele costuri pentru viata comunitătii, desigur..Si cu anumite implicatii pentru istoria tărilor lor..." , a scris Adrian Năstase pe blogul său personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel