Proteste 2021. Chirieac: Haideți să demontăm o manipulare fără margini

Protest în Piața Victoriei
Protest în Piața Victoriei

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, marți seară, despre protestele desfășurate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvernul Cîțu. 

Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent marți seară în platoul Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea, a fost întrebat dacă lucrurile vor evolua într-o anumită direcție sau rămân la fel, în contextul protestelor. 

„Din nefericire, rămânem în același punct, fiindcă s-a votat și multă vreme lucrurile nu vor putea fi schimbate. Se întâmplă câteva lucruri însă. În primul rând, haideți să demontăm o manipulare fără margini. Se spune că oamenii au ieșit în stradă pentru că nu vor să poarte mască. Este o manipulare oribilă! Chestiunile cu masca și restricțiile au fost scânteia care a făcut ca viața politico-socială să explodeze. Ne uităm în acest moment în toată România, aseară au fost manifestații în 70 de orașe, 70! Nu au fost atâtea nici în 2012 împotriva lui Băsescu. Acum asistăm la manifestații împotriva Guvernului. În continuare, se încearcă o ieșire pe ușa din dos, sunt îndemnați să se năpustească în doctorul Arafat. Adică îl schimbi pe domnul Arafat cu cine?! Cu un alt Vlad Voiculescu?! Este aberant. Arafat și alții ca dânsul poate că au propus măsuri, dar deciziile au fost luate de Guvern”, a spus Bogdan Chirieac, adăugând ulterior că deciziile trebuie să fie asumate de Guvern. 

„USR este deranjat de aceste demonstrații. Să nu uităm că partidul domnului Barna întâi s-a manifestat printr-o violență pe rețelele sociale, așa s-a născut acest partid, după care acea violență înspăimântătoare de pe Facebook a coborât în stradă. Să nu uităm manifestațiile din 2017, Ordonanța 13, multe manifestații violente. În prezent, avem aceste demonstrații împotriva puterii actuale. Ceva ar trebui făcut, dar în niciun caz sacrificat Arafat, care a salvat zeci de mii de vieți în această țară. Este absurd!”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

„L-am auzit pe domnul Ciuvică. Erau tinerii frumoși și liberi. Erau viitorul României. Erau cei neatinși de ciuma roșie. Acum ce ne învață vârful de lance? Că avem de-a face cu analfabeți funcțional, nu funcționali, cum a scris cineva, citiți pe DCNews, Anca Murgoci merită. Și cu niște săraci, care ni se spune că locuiesc cu mama și cu tata. Păi locuiesc pentru că au rămas fără locuri de muncă, nu au perspective, nu au avut familii bogate care să-i întrețină”, a zis Bogdan Chirieac.

În acest context, amintim că Andrei Caramitru a avut o reacţie controversată la adresa protestatarilor care au ieşit în stradă luni seară împotriva restricţiilor. Caramitru i-a numit „analfabeţi funcționali”.

Citiți pe DCNEWS articolul la care se referă Bogdan Chirieac: Andrei Caramitru s-a făcut de râs când a numit protestatarii anti-restricții ”analfabeți funcționali”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel