EXCLUSIV  Andrei Caramitru s-a făcut de râs când a numit protestatarii anti-restricții ”analfabeți funcționali”

Andrei Caramitru s-a făcut de râs când a numit protestatarii anti-restricții ”analfabeți funcționali”
Andrei Caramitru s-a făcut de râs când a numit protestatarii anti-restricții ”analfabeți funcționali”

Andrei Caramitru s-a făcut de râs când i-a numit pe protestatarii anti-restricții ”analfabeți funcționali”.

Până să măsurăm IQ-ul tinerilor care au ieșit în stradă, de parcă doar dacă ai inteligență peste medie ai dreptul să-ți spui părerea în România, mai bine am căuta un profesor de limba română să-i predea niște lecții lui Andrei Caramitru.

Andrei Caramitru, vrând să-și bată joc de tinerii protestatari, îi numește ”analfabeți FUNCȚIONALI”. Doar că până să se ia de ”analfabeții FUNCȚIONALI”, ar trebui să se uite în oglindă. Și, dacă vede vreun agramat, să semnalizeze. 

Andrei Caramitru, nu știu cum sunt tinerii din Piața Victoriei, dar cred că oamenii care scriu ”analfabeți FUNCȚIONALI” sunt agramați. Sau analfabeți. Tu sigur nu ești, ai tastat din grabă. Dar nu se scrie ”analfabeți FUNCȚIONALI”, ci ”analfabeți FUNCȚIONAL”. Explicația, Andrei Caramitru, o găsești prin cărțile de clasa a doua de limba română.

Dar, lăsând nuanțele astea gramaticale de școală primară, Andrei Caramitru îi numește pe protestatari ”săraci” și spune că ”stau cu mama și cu tata pentru că nu au bani de chirie”. Aici s-ar putea să aibă dreptate, pentru că, ce să vezi, de-aia sunt ei în stradă! Pentru că restricțiile i-au lăsat fără job! Ei nu sunt acolo pentru că neagă coronavirusul! Dacă negau Covid-19, ar fi fost în stradă cu multă vreme înainte! Ei sunt în stradă pentru că nu mai au joburi! Sau pentru că li s-a diminuat salariul! Și ce să facem, măi Andrei?! Nu toți avem tați de-alde Ion Caramitru cu averi fabuloase... Nu toți își permit să facă rate pe 30 de ani... Că uite, vine o pandemie și abia mai au bani de pâine. Aia e, unii stau cu părinții, treaba lor, dar au dreptul să protesteze!

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel