Protest silvicultori - Marcel Ciolacu a coborât printre pădurari. Propunere imediată

Protestul silvicultorilor. Marcel Ciolacu a coborât printre pădurari. Propunere imediată
Protestul silvicultorilor. Marcel Ciolacu a coborât printre pădurari. Propunere imediată

Federaţia Sindicatelor Silva a organizat, marţi, un protest în faţa sediului Camerei Deputaţilor pe fondul intensificării cazurilor de agresiune asupra personalului silvic.

Silvicultorii i-au comemorat, totodată, pe cei şase silvicultori care au fost omorâţi în ultimii ani de hoţii de lemn.

La acţiunea de protest din data de 29 octombrie 2019 sindicatele din silvicultură au cerut urgentarea modificării şi completării Statutului personalului silvic, lege prin care trebuie întărită autoritatea silvicultorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu, asigurată dotarea cu armament de serviciu şi mijloace tehnice de apărare, asigurată dotarea cu mijloace de transport şi comunicaţii adecvate, asigurată dotarea cu uniforme de serviciu, includerea în condiţii speciale de pensionare a silvicultorilor şi asigurarea unor condiţii decente de salarizare pentru întreg personalul silvic.

Pădurarii au mai cerut respingerea unor legi care ar afecta activitatea lor prin concedieri dar și fondul forester al României, care s-ar diminua. De asemena, silvicultorii mai cer reducerea vârstei de pensionare, motivând că ”la 65 de ani un pădurar nu mai face față cerințelor postului, în special a celor de pază”.

Marcel Ciolacu, în mijlocul protestatarilor

Mai multe personalități politice au fost invitate la protest, însă cel care a coborât printre ei a fost președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, conform Realitatea Tv, însoțit de alți parlamentari din diverse comisii parlamentare, care le-a vorbit protestatarilor:

Am venit însoțit de alți membri ai Parlamentului, atât de la Cameră, cât și de la Senat, din Comisia de Agricultură, de Mediu, de Apărare. Eu vă invit să faceți o delegație astfel încât să putem lucra aplicat. Am pregătit toate legile care sunt invocate, vedem ce ține de Parlament și discutăm. Aștept delegația imediat, chiar acum”, a spus Marcel Ciolacu din mijlocul delegaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel