PROTEST. Octav Bjoza: Este în PERICOL! Aici au fost bătuți, torturați, condamnați la moarte și executați!

Președintele Asociației Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România și Subsecretar de Stat, Octav Bjoza, anunță un protest!

 

'Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului, în pericol de a fi evacuat!

Comitetul Național de Conducere al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea de AFDPR, își exprimă nedumerirea și chiar revolta față de negăsirea unei soluții viabile de către Statul Român în ceea ce privește spațiul deținut ca sediu de către Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului din România - INST, care funcționează sub egida Academiei Române, aflat de la înființare la adresa din strada Arhitect Grigore Cerchez, nr. 16, Sector 1, București.

O astfel de clădire ar fi trebuit considerată un bun de interes național, avându-se în vedere faptul că aici, la începutul anilor 1950, și-a avut sediul Securitatea din București. Aici, în acea perioadă, au fost anchetați partizanii, luptători anticomuniști, parașutați în România, după ce au fost instruiți în Occident. În beciurile acestei clădiri au fost bătuți și torturați, înainte de a fi judecați, condamnați la moarte și executați, acești adevărați eroi ai patriei.

În prezent, INST deține un adevărat tezaur de patrimoniu: fotografii, picturi, sculpturi, carte și documente, toate de o inestimabilă valoare cultural-istorică. Iată cât de ușor este să mai așezi o cărămidă pe temelia uitării, a ascunderii adevărului despre acele vremi rușinoase!!!' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel