EXCLUSIV  ”PROTEST” la Iohannis după revolta uriașă. Peste 40.000 de semnături: ”JOS LABELE”

Ce se așteaptă de la președintele Klaus Iohannis?

Mai multe organizații neguvernamentale au organizat, joi, un flashmob în fața Palatului Cotroceni. Manifestanții i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge amendamentul la Legea Educaţiei Naţionale. Mai exact, Articolul 7 din Legea Educației, modificat în urma votului din Senat, prevede că în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Au fost mesaje precum: „Jos cenzura”, „Opriți promovarea discriminării”, „Jos labele de pe identitatea mea de gen”, „Bani la educație, nu cenzură”.

Peste 42.000 de semnături

„Am fost la registratura Palatului Cotroceni pentru a depune cele peste 42.000 de semnături. Din păcate registratura este închisă, în contextul pandemiei. Săptămâna următoare vom trimite semnăturile prin poștă. Vă mulțumim pentru solidaritate”, a precizat MozaiQ pe Facebook.

Vlad Viski, director executiv MozaiQ, a reacționat ferm în urma proiectului ce modifică Legea Educației. De altfel, a fost prezent la evenimentul de joi. „Eu sper că președintele Klaus Iohannis o să înțeleagă semnalele care vin din toate zonele societății și să respingă legea, să o trimită la reexaminare în Parlament, sau să o conteste la CCR. În orice caz, e clar că sunt aproximativ 12 articole din Constituție pe care legea le încalcă, libertate de exprimare, dreptul la educație. Sunt lucruri absolut fundamentale!”, a spus acesta pentru DCNews. Mai multe, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel