Protest în fața Primăriei Capitalei. Zeci de familii, solicitare către Nicușor Dan

Captură Antena3
Captură Antena3

Un protest are loc, joi dimineață, în fața Primăriei Capitalei. 

UPDATE:

PMB a alocat fonduri din bugetul Capitalei pentru finalizarea acestui proiect, care va fi realizat de Compania Trustul de Cladiri Metropolitane. Dupa adoptarea bugetului, s-au plătit banii necesari către compania care era aproape de insolvență. Acum, compania este redresată și este o chestiune de câteva săptămâni până vor începe lucrarile atât la blocul social, dar și la Prelungirea Ghencea sau la pasajul Doamna Ghica, precizează Primăria Capitalei într-un comunicat primit la redacție.

Știrea inițială:

Locuitorii din Prelungirea Ghencea îi cer lui Nicușor Dan, joi dimineață, printr-un protest în fața Primăriei Capitalei, finalizarea unui bloc de locuințe sociale. Lucrările de construcție au fost sistate la începutul acestui an. 

Andrei Grigore, corespondent Antena 3, a transmis că 'sunt câteva zeci de persoane care s-au adunat în fața Primăriei Capitalei. În total, sunt 114 familii afectate de această situație.'

Pare-se că oamenii au fost anunțați în 2020 că au loc niște repartiții și vor fi beneficiari ai complexului cu locuințe sociale.

Pe Prelungirea Ghencea 322-326 erau amenajate șapte blocuri, singurul complex social din ultimii 30 de ani - spuneau atunci autoritățile. De altfel, acolo urmau să se mute cele 114 familii. 

La începutul acestui an însă, lucrările de construcție au fost sistate. Oamenii adunați în fața Primăriei Capitalei, joi, au venit cu solicitarea  către Nicușor Dan de a debloca sistarea proiectului. 

VEZI ȘI: Chirieac, urare pentru Clotilde Armand după amenda dată de Garda de Mediu. "Şi cu şobolani, şi cu banii luaţi"

Nicușor Dan, restanțe la ajutoarele pentru gravide și nou-născuți

Primăria București are restanțe la ajutoarele pentru gravide și nou-născuți.

Zilele trecute, municipalitatea a reușit să plătească o parte din restanțe și anunță că până la finalul anului va fi la zi cu toate plățile.

„Am plătit zilele trecute ajutorul pentru nou-născuți, pentru mai multe luni restante. În acest moment, avem restanțe la ajutorul pentru nou-născuți și ajutorul pentru femei însărcinate, pe lunile martie, aprilie și mai. Reușim să însănătoșim bugetul în ritmul pe care ni-l permit încasările și până la sfârșitul anului vom fi la zi. Mulțumesc familiilor care beneficiază de aceste plăți pentru înțelegere și le asigur că Primăria Capitalei are toată determinarea să aducă la zi plățile care li se cuvin”, a transmis, săptămâna trecută, primarul Nicușor Dan pe Facebook.

Deratizarea, o altă problemă a Capitalei

Deratizarea Capitalei României a fost amânată în acest an, iarba a crescut în parcurile din București, iar căpușele au început să-și facă simțită prezența tot mai mult în spațiile verzi. Primarul general a precizat că așteaptă ca vremea să se îmbunătățească pentru a începe deratizarea și tunderea ierbii.

De altfel, Capitala are probleme și cu șobolanii care zac pe străzi. 

VEZI ȘI: FOTO VIRAL: Șobolani la raftul de patiserie al unui supermarket din Sectorul 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel