Protest Hidroelectrica: Sindicaliștii au suspendat acțiunea

Grevă
Grevă

Sindicaliştii Hidroelectrica au suspendat protestul şi de luni vor începe discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Energiei pe marginea contractului colectiv de muncă. În funcţie de rezultatul negocierilor vor fi stabilite programul acţiunilor viitoare. 

Vineri seara, membrii sindicatului Hidrosind au rămas în hidrocentralele în care muncesc deoarece revendicările formulate în cadrul negocierii contractului colectiv de muncă nu le sunt luate în seamă. Salariaţii au hotărât să nu mai meargă acasă şi să rămână în principalele centrale ale Hidroelectrica începând cu schimbul 2 din seara de vineri, 9 decembrie.

"După două ore de protest conform programului, în urma discuţiilor purtate cu oficiali din cadrul Ministerului Energiei, aceştia au realizat mult mai repede decât administraţia Hidroelectrica SA cât de gravă este situaţia. În urma implicării Ministerului în medierea conflictului dintre sindicat şi conducerea dualistă a Hidroelectrica, în încercarea soluţionării acestuia, am hotărât să întrerupem protestul", se menţionează într-un comunicat al sindicaliştilor.

Aceştia subliniază că actualul contract colectiv de muncă expiră la 31 decembrie 2016, mandatul Directoratului în 28 decembrie, mandatul Consiliului de Supraveghere în 24 decembrie, "prin urmare termenul limită pentru finalizarea negocierilor a fost stabilit, de comun acord cu administraţia, pentru 23 decembrie, data până la care nu se întrevede o rezolvare a problemelor noastre", informează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel