Protest Diaspora. Gabriela Firea invită la Primăia reprezentanții autorităților și organizatorul mitingului

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea se va întâlni luni, 23 iulie, cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii și siguranței cetățenilor. Totodată, organizatorul manifestației a fost invitat la Primărie pentru a se stabili toate detaliile. 

Iată comunicatul oficial:

"Avand in vedere ca, in ultimele zile, in spatiul public au aparut informatii eronate cu privire la organizarea manifestatiei din Piata Victoriei din data de 10 august, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

Primarul General, Gabriela Firea, se va intalni in cursul zilei de luni, 23 iulie, la sediul Primariei Capitalei, cu reprezentantii tuturor institutiilor responsabile de ordinea, linistea publica si siguranta cetatenilor, pentru a stabili posibilitatea organizarii in deplina siguranta a unui eveniment de amploarea celui anuntat. Se vor avea in vedere aspecte esentiale in desfasurarea manifestarii, cum ar fi accesul la spitalele din zona, afluirea si defluirea participantilor, circulatia autospecialelor de interventie medicala, pompieri, ISU etc.

Astfel, la aceasta sedinta au fost invitati sa participe sefii urmatoarelor institutii: Jandarmeria, SRI, SIE, Prefectura Capitalei, Politia Rutiera, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Politia Locala, RATB, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, ISU, precum si reprezentanti ai Directiilor din Primaria Capitalei cu atributii in acest domeniu.

Gabriela Firea: O manifestație politizată de USR și PNL 

Primarul General, Gabriela Firea: “Am fost si voi ramane un adept al libertatii de exprimare. Am fost si voi fi un om care respecta legea. Este simplu sa nu ai nicio responsabilitate legala si sa acuzi ori sa jignesti, de pe margine, cum se intampla in aceste zile. Este regretabil ca o manifestatie a diasporei este politizata de USR si PNL, partide care vor sa confiste actiunea romanilor din afara granitelor. Si eu am membri din familie si prieteni care muncesc sau invata in afara tarii si as fi ultima persoana care sa faca un gest negativ la adresa diasporei. Mai presus de orice, insa, trebuie sa respectam toti legile si regulile. Cu siguranta, in intalnirile de saptamana viitoare, se vor gasi solutii legale si eficiente si pentru acest eveniment, cu garantarea sigurantei tuturor cetatenilor. Daca se doreste organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil daca organizatorul isi asuma responsabilitatile ce decurg din lege si toate institutiile statului conlucreaza pentru a garanta siguranta cetatenilor”.


Totodata, reprezentantii Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice, organizata la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, l-au invitat la discutii pe organizatorul manifestatiei din data de 10 august, pentru a stabili de comun acord cu toate institutiile implicate, detaliile tehnice ale evenimentului pe care doreste sa il organizeze.
Astfel, contactat telefonic de catre secretarul comisiei, reprezentantul organizatorului a afirmat ca, avand in vedere ca se afla in afara tarii, in cursul zilei de luni va comunica reprezentantilor PMB ziua in care poate ajunge la Bucuresti, la lucrarile Comisiei pentru avizarea evenimentelor publice, pentru a stabili detaliile tehnice organizarii mitingului. 

Evenimentul trebuie declarat 

Reamintim ca, potrivit Legii 60/1991, astfel de manifestari se aproba respectand urmatoarea procedura: orice eveniment public trebuie declarat la Primaria Capitalei; in baza declaratiei scrise si inregistrate, organizatorul este invitat in cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice, constituite la nivelul PMB, pentru analizarea si avizarea conditiilor de desfasurare a evenimentului.
Urmare a discutiilor avute cu organizatorul, in cadrul comisiei se incheie un protocol, semnat de acesta si toate institutiile implicate in buna desfasurare a evenimentului. Abia in final, protocolul ajunge la Primarul General al Municipiului Bucuresti pentru aprobare.


In consecinta, subliniem faptul ca, in acest caz, Primarul General NU s-a pronuntat, au existat doar discutii preliminare in cadrul Comisiei, avand in vedere amploarea evenimentului in cauza.


Prin urmare, toate informatiile aparute in mediul public sunt speculatii, mai ales ca nu au fost parcurse toate etapele legale pentru avizarea unui astfel de eveniment."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel