Protest de amploare pentru demisia lui Gabriel Oprea. Ultimele informații

Foto: Facebook "Nu abuzului de putere! Oprea, demisia!"
Foto: Facebook "Nu abuzului de putere! Oprea, demisia!"

Polițistul Bogdan Gigină a murit, marți. Avea doar 28 de ani. În timp ce se afla în coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, polițistul de la Rutieră, a căzut într-o groapă, unde se făceau lucrări. Au fost ultimele clipe din viața polițistului. 

UPDATE: Au mai rămas 500 de protestari care se întorc în Piața Universității. 

Lipsa de comunicare din partea autorităților, a MAI, a Guvernului a revoltat opinia publică. Oamenii consideră că a fost mușamalizare și neasumare a responsabilității pentru moartea unui tânăr polițist mort în timpul serviciului. Ei cer demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pe care-l consideră autorul moral, și se întreabă despre legalitatea ca o coloană oficială să-l însoțească pe ministru. 

Protestul a început în Piața Universității, la ora 14:00. A fost organizat pe Facebook sub sloganul "Nu abuzului de putere! Oprea demisia!". La ora 15:00, protestatarii au plecat spre MAI. În fața clădirii au strigat demisia lui Oprea. O jumătate de oră mai târziu, au plecat, din nou, de această dată către Guvern, blocând o bandă de pe Bulevardul Magheru. Puțin după ora 16:00, protestarii au ajuns în Piața Victoriei, în fața Palatului Victoria. De pe drum s-au adunat tot mai mulți. Au plecat 300 de la Piața Universității și au ajuns în jur de 1.500 la Piața Victoriei. Ei vor o anchetă transparentă în ceea ce privește moartea tânărului polițișt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel