Protest Botoşani. Mii de oameni sunt nemulţumiţi de starea proastă a drumurilor judeţene

Aproximativ 2.000 de persoane din mai multe localităţi sunt aşteptate să participe, vineri, la un protest faţă de starea proastă a drumurilor judeţene, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul Grupului Civic Botoşani, Daniel Câşlariu. 

Mitingul, organizat sub sloganul 'SOS Infrastructura Botoşani', va avea loc vineri, începând cu ora 9,30, în Poligonul ACR din municipiul Botoşani, manifestanţii urmând să se deplaseze în marş până în Piaţa Revoluţiei, în faţa Consiliului Judeţean. Protestul este organizat organizat ca urmare a tergiversării proiectelor de modernizare a drumurilor judeţene DJ 282, DJ 282 H, DJ 294 şi DJ 297, care sunt finanţate din fonduri europene. 'Este timpul să facem o schimbare, oameni buni! Este timpul să ieşim în stradă, să le demonstrăm lor că puterea stă în mâinile noastre. Trebuie să le demonstrăm lor că noi, oamenii simpli, i-am pus acolo şi noi, oamenii, putem să îi dăm jos de acolo, pentru că puterea stă în mâinile noastre, oameni buni! Doar dacă noi ne unim şi dacă o să ieşim în stradă, o să câştigăm, o să facem un pas înainte. Dacă stăm pe Facebook şi înjurăm, nu rezolvăm nimic. Oameni buni, nu mai fiţi eroi pe Facebook!', a declarat, într-o conferinţă de presă, Daniel Câşlariu.

Lucrările de modernizare a celor patru drumuri judeţene, care au o lungime de 106 kilometri, întârzie, ca urmare a faptului că la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean nu s-a înscris niciun constructor, din cauza subevaluării lucrărilor. Autorităţile judeţene au ajustat preţul lucrărilor şi au relansat, în această săptămână, în licitaţie publică, investiţia estimată la 272 de milioane de lei. Investiţia se va realiza pe cinci tronsoane. Tronsonul 1 face legătura între comuna Şipote din judeţul Iaşi şi limita judeţului Botoşani şi are o lungime de 5,971 kilometri şi o valoare a lucrărilor 16,2 milioane lei, iar tronsonul 2 de la limita judeţului Iaşi - Rediu - Răuseni - Călăraşi are o lungime de 13,721 kilometri şi o valoare a lucrărilor de 39,7 milioane lei. Tronsonul 3 Răuseni - Todireni - Albeşti - Truşeşti - Dângeni - Hăneşti are o lungime de 51,194 de kilometri şi o valoare totală de 144,4 milioane lei, în timp ce tronsonul 4 Blândeşti - Suliţa - Lunca - Todireni are o valoare de 72,7 milioane lei. Ultimul tronson, Dângeni - Mihălăşeni, are o lungime de 9,5 kilometri şi o valoare a lucrărilor de 22,7 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel