Protest 23 iunie. Ce s-a strigat în Piața Victoriei - update + video

Protest
Protest

Sâmbătă, 23 iunie, au avut loc noi proteste în România.

Update 8: Protestatarii care au manifestat, sâmbătă seară, împotriva Guvernului părăsesc Piaţa Victoriei.

Update 7:  Imnul României a fost cântat, la ora 21.00, de protestatarii din Piaţa Victoriei, cei prezenţi aprinzând luminile telefoanelor mobile. De precizat că pe platforma pe care orice protestatar poate să ia cuvântul a venit scriitoarea Ana Blandiana.  

Update 6: De asemenea, un protest are loc și în Sibiu. "Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom câştiga libertatea noastră", "România, trezeşte-te", "Bucureşti nu ceda, Sibiu-i de partea ta" sunt doar câteva dintre lozincile manifestanţilor. De menționat că sibienii scandează numele preşedintelui Iohannis.

Update 5: Protestatarii mai scandează lozinci precum "Justiţie, nu corupţie!". Pe pancartele cu care aceştia au venit se găsesc mesaje ca "Iubirea de ţară în stradă se măsoară", "Anul acesta la Bac sper să pice Guvernul". Manifestanţii flutură steaguri ale României, UE şi SUA şi suflă în vuvuzele. 

Update 4: În jur de 400 de manifestanți se află în Piața Victoriei. Se strigă "Demisia!", "În democrație, hoții stau la pușcărie!" sau "PSD, ciuma roșie!".  

Update 3: Tudor Cârstoiu a publicat următoarea filmare pe Facebook:

Update 2: Oamenii se adună, în aceste momente, în Piața Victoriei.

Update 1: Tudor Cârstoiu, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, a scris pe Facebook: "ieșim și azi. zi de zi..până ei pleacă!!!"

----

Protest 23 iunie. Protestatarii au înțeles că se va da o OUG pentru Codurile Penale, deși nu a fost făcută o astfel de declarație. "Ordonanța 13 revine! TOȚI în Piață!" - așa se numește evenimentul anunțat pe Facebook. Protestatarii vor începe să se adune, după ora 17.00, în Piața Victoriei.

Protest 23 iunie. Amintim că președintele Iohannis le-a cerut românilor să fie vigilenți la ordonanțele de urgență pe care PSD le va da în vacanța parlamentară, așa cum s-a întâmplat cu Ordonanța 13. "Societatea civilă trebuie să fie în alertă, să protestăm", a spus, sâmbătă, Klaus Iohanis.

Protest 23 iunie. Rămâneți pe dcnews.ro pentru informații în timp real.

Vezi și: Iohannis, mesaj pentru oamenii din stradă: Trebuie să protestăm!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel