Iohannis, mesaj pentru oamenii din stradă: Trebuie să protestăm!

Klaus Iohannis a criticat în termeni foarte duri ultimele declarații ale liderului PSD, Liviu Dragnea, și a precizat că nu îi este teamă de suspendarea din funcție.

Iată principalele declarații: 

"Dragnea nu se retrage, așa gândește el. Mai grav mi se pare că partidul PSD nu-și dă seama că trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă. Suntem în situația nefericită în care cel mai mare partid din România se constiuie în grup de lobby pentru un infractor."

"Nu mă tem de nici o suspendare. Deciziile pe care le iau nu le iau pentru că mă tem de suspendare nu există motiv de suspendare, nu are cine să facă suspendarea. Nu doresc să se teamă de mine, ci de români. M-am exprimat de prea multe ori despre aceste chestiuni ca să aștept să mai țină Dragnea cont. Ar trebui să se retragă de tot din politică." 

"Cred că una din marile probleme din constituția noastră este reprezentată tocmai de posibilitatea necontrolată de a da ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare. Toate partidele au criticat sistemul, dar toți le-au folosit."

"Societatea civilă trebuie să fie alertă și în momentul în care apar ordonanțe de urgență să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni."

"S-a lucrat în ultimii 30 de ani foarte mult ca să ajungem și noi în rând cu lumea, și am ajuns destul de bine. Cu acest comportament pe care l-aș numi irațional, și din partea lui Dragnea dar și din partea conducerii PSD, iliberal, nedemocratic, suntem aruncați înapoi cu mulți ani."

Întrebat dacă anunța ce decizie a luat referitor la revocarea Codruței Kovesi: "Astăzi este încă săptămâna în care citim", a râs apoi președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel