PROTEST 20 ianuarie. PROTESTATARI - JANDARMI, violențe - VIDEO

La protestul organizat sâmbătă, 20 ianuarie, au avut loc îmbrânceli între protestatari și jandarmi.

UPDATE: Protestul din Piaţa Constituţiei s-a încheiat, iar traficul a fost reluat în faţa Palatului Parlamentului.

Câteva mii de oameni protestează, sâmbătă seara, în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Protestatarii s-au adunat atât de o parte, cât şi de cealaltă a Pieţei Universităţii, la fântână, dar şi în faţa Teatrului Naţional.

Garduri de protecţie

Zona protestului este delimitată cu garduri de protecţie. Protestatarii strigă 'Justiţie, nu corupţie' şi 'Hoţii'. De asemenea, unii dintre ei fluieră, suflă în vuvuzele şi bat în tobe ori flutură steagul tricolor. Manifestanţii au pancarte cu mesaje, printre care următoarele: 'Toţi pentru justiţie', 'Din dragoste pentru România', '#Rezist', 'Hoţia şi prostia conduc România' şi 'Braşov via Madagascar'. Staţia de metrou şi pasajul de la Universitate sunt aglomerate, iar oamenii strigă 'PSD, ciuma roşie'.

Jandarmeria

Jandarmeria Capitalei a informat că Jandarmeria călare este prezentă şi la nevoie va sprijini dispozitivele pedestre. De asemenea, pentru a putea gestiona în condiţii bune siguranţa celor care participă la protest, Jandarmeria Bucureşti are posibilitatea de a suplimenta dispozitivele de jandarmi cu efective din alte judeţe în cazul în care va fi nevoie. Atât grupările mobile, cât şi jandarmii călare sunt resurse care pot şi vor fi folosite la nevoie în funcţie de evoluţia situaţiei, a precizat Jandarmeria Capitalei. 

VEZI ȘI PROTEST 20 IANUARIE. Protestatarii din Cluj au ajuns în Capitală. Alte zeci de persoane, în Piața Victoriei

Îmbrânceli

În urmă cu puțin timp, protestul a degenerat în violențe. Protestatarii din Piaţa Universităţii au pătruns, în jurul orei 18.30, pe carosabil, blocând circulaţia în zonă după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei.

În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi. 

Proteste în țară

Proteste au loc și în marile oraşe din ţară. Peste 2.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca. La Timişoara, circa 3.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara împotriva caracatiţei Dragnea, participanţii montând o caracatiţă-butaforie în centrul căreia este Liviu Dragnea, iar braţele îi sunt susţinute de figurile cele mai cunoscute din arcul guvernamental şi parlamentar PSD-ALDE şi UDMR, Valer Dorneanu, Victor Ciorbea, care-l sprijină pe liderul social-democraţilor, potrivit Agerpres.

La Sibiu, peste 200 de protestatari s-au strâns în Piaţa Mare, în centrul istoric al oraşului, unde sunt aşteptate şi alte persoane. La Botoşani, aproximativ 40 de persoane participă la un protest împotriva modificărilor la legile justiţiei. Protestul are loc în Piaţa Revoluţiei, manifestanţii fluturând steaguri şi afişând bannere cu mesaje împotriva partidului aflat la guvernare.

La Bistriţa, protestul a început la ora 18.00, fiind circa 150 de persoane. Sunt 100 de persoane în stradă şi la Satu Mare, iar la Baia Mare circa 200. La Zalău sunt 70 de persoane pe platoul din centrul oraşului. Totodată, 400 de protestatari sunt la Iaşi şi la Galaţi 500. La Târgu Mureş sunt 100 de oameni în stradă.

(w670)

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel