PROTEST 20 IANUARIE. Protestatarii din Cluj au ajuns în Capitală. Alte zeci de persoane, în Piața Victoriei

Protestatarii care au venit pe jos din Cluj au pornit sâmbătă dimineață din Otopeni, cu destinația Piața Universității. 

Jandarmii au suplimentat efectivele în stradă.

UPDATE: Protestatarii din Piaţa Universităţii, al căror număr a trecut de 30.000, au plecat spre Palatul Parlamentului. 

UPDATE: Potrivit unor surse, la manifestaţie participă peste 15.000 de persoane. 

UPDATE 19:28- Protestatarii au plecat în marș spre Parlament.

UPDATE: Circulația în Piața Universității este oprită.

UPDATE 18:30- Cordonul a fost rupt, iar protestatarii au ocupat Piața.


(w670)


UPDATE 18:25- Manifestanții forțează cordonul jandarmilor.


(w670)


UPDATE 18:15- Protestatarii au blocat o bandă de circulație, transmite Antena 3.

UPDATE 18:00- La stația de metrou Universitate, jandarmii au blocat intrarea spre Magheru. Potrivit Antena 3, printre cei aflați la stația de metrou se află ultrași.

LIVE DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII:



UPDATE 17:20- Numărul manifestanților crește. Jandarmii instalează garduri în Piață.

(w670)

UPDATE 17:00- Alți zeci de protestatari au ajuns la Gara de Nord. Aceștia au pornit către Piața Universității. Aceștia afișează un banner pe care scrie: ”Treceți batalioane române Carpații.” Se strigă: ”România, România”.

UPDATE: Mai mulţi protestatari au ajuns în Piaţa Univesităţii, pentru a participa la protestul "România spune nu corupţiei. Toţi pentru justiţie", aceştia adunându-se la fântână. 

Mii de oameni din toată ţara sunt aşteptaţi la un protest de amploare faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, sâmbătă seară, în Bucureşti, urmând să se adune în Piaţa Universităţii, apoi să plece în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a României (CCR) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

----

În drumul lor spre locul protestului, aceștia trec prin fața sediilor ALDE și PSD. 

„Marșul a fost normal, nu a fost ceva foarte greu. Ne-am încadrat în timp, ceea ce e un lucru fantastic. Mesajul a fost permanent același. Dacă noi, din Cluj, putem să venim pe jos și să participăm la mitingul din București, atunci voi, bucureștenii, nu aveți niciun motiv să nu veniți astăzi, în zilele următoare, să manifestați, să vă cereți drepturile. Marșul nu este împotriva corupției, este un gest de mobilizare, se vrea o metodă de a-i determina pe oameni să vină să-și ceară drepturile. Noi am venit la mitingul care a fost anunțat în seara aceasta, care are ca și scop blocarea legilor justiției, în modalitatea în care au fost votate în Parlament. Extinzând aria, putem să mergem mai departe, și pentru legile din domeniul economiei”, a declarat Sorin Bobis, organizatorul marșului, pentru Libertatea.

Alte câteva zeci de protestatari se află în Piața Victoriei.

”În seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiției care au fost aprobate de Parlament și împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunțate. Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliția de la guvernare a dus țara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflației, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017). Și nu uităm de disprețul pentru democrație și transparență al PSD-ALDE-UDMR.

Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Insistăm.

DCNews vă ține la curent cu ultimele evenimente care au loc în Piața Universității. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel