Protest 10 Octombrie. Două luni de la 'Protestul diasporei' - VIDEO Piața Victoriei

Astăzi, 10 octombrie 2018, mai mulți protestatari s-au adunat în Piața Victoriei pentru a comemora evenimentele neplăcute din 10 august 2018.

O mână de oameni s-au adunat în Piața Victoriei pe 10 octombrie, la doua luni de la protestul masiv din 10 august, Protestul Diasporei.

Protestatarii au strigat ”Vinovații”, ”Demisia”

Evenimentul, anunțat pe facebook, s-a desfășurat sub numele: ”10.10.2018-ziua 618-Piața Găzarului-Bucuresti”.

VIDEO

Pe pagina de facebook a evenimentului, organizatorii, 'Reușim pentru România', au scris:

”Pe 10 octombrie ieșim la protest în Piața Victoriei din București pentru a cere demisia și urgentarea anchetării și judecării tuturor persoanelor vinovate de represaliile Jandarmeriei la protestul Diasporei din 10 august din Piața Victoriei din București.
Au trecut două luni și nu avem nicio demisie și niciun vinovat!
PSD și ALDE doresc schimbarea legislației astfel încât acțiunile în forță ale Jandarmeriei să aibă loc mult mai ușor, interzicerea manifestărilor publice în preajma clădirilor statului și cenzurarea rețelei de socializare Facebook pe care s-au inițiat majoritatea protestelor în 2017 și 2018.

Considerăm că principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat la protestul Diasporei este Liviu Dragnea împreună cu grupul lui infracțional care a pus stăpânire pe Guvern, pe Parlament și pe PSD și dorește să pună stăpânire pe toată România.” au scris organizatorii.

La eveniment și-au anunțat participarea 447 de persoane, iar peste 3700 și-au arătat interersul.

Organizatorii au mai precizat, în descrierea evenimentului, că: ”Pe lângă aflarea persoanelor vinovate în represaliile Jandarmeriei, ieșim în stradă și pentru a spune un NU hotărât modificărilor votate în Parlament pentru Codul de Procedură Penală și Codul Penal care vor fi dezbătute de Curtea Constituțională a României (CCR) pe 11 octombrie, respectiv 16 octombrie. Amintim faptul că cele trei legi ale Justiției din pachetul de trei legi ale Justiției propuse de ministrul Justiției Tudorel Toader au trecut de CCR. Dintre acestea, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară a fost promulgată în iulie de Iohannis iar Legea 317/2004 privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor urmează să fie promulgate de Iohannis. Suntem în fiecare zi vigilenți pentru a opri o posibilă ordonanță pentru amnistie și grațiere pe care Liviu Dragnea și ai lui o doresc cu orice preț!

Pe 10 octombrie, ne face vocea auzită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel