Propunerea lui Remus Cernea privind "Etica şi cultură civică", respinsă

Senatul a respins propunerea de lege a deputatului Remus Cernea privind introducerea, în învăţământul preuniversitar, a orei de "Etică şi cultură civică".

Propunerea legislativă stipula că planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ "Etica şi cultura civică" drept disciplină şcolară, "parte a trunchiului comun".

"Programa disciplinei 'Etică şi cultură civică' va consta, în principal, în prezentarea celor mai importante doctrine şi a valorilor morale de inspiraţie filosofică, ştiinţifică ori religioasă ale umanităţii, dar şi a unor elemente de cultură civică, conform puterii de înţelegere a elevilor specifice fiecărei perioade de şcolarizare", se arăta în propunerea de lege.

Iniţiativa de lege stipula şi faptul că elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numărul lor, li se oferă posibilitatea de a participa la ora de religie, ca disciplină facultativă, conform confesiunii proprii, "la solicitarea scrisă a părinţilor sau tutorelui legal instituit, ori a acelora dintre elevi care au împlinit vârsta de 16 ani, în conformitate cu prevederile care le garantează minorilor libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului", scrie Evenimentul Zilei.

VEZI ȘI: Remus Cernea, contrariat de ce a văzut la Palatul Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel