Remus Cernea, contrariat de ce a văzut la Palatul Parlamentului

Deputatul independent Remus Cernea a afirmat, marți, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea Comisiei de învățământ despre ora de religie, că este contrariat de ceea ce a remarcat în sală.

După ce Remus Cernea a susținut că înscrierea la ora de religie să se facă la începutul fiecărui an școlar, deputatul independent s-a declarat contrariat că în sala Comisiei de învățământ din Camera Deputaților sunt amplasate două icoane ortodoxe.

"Sunt contrariat că la această Comisie de învățământ (...) sunt amplasate două icoane ortodoxe, ceea ce din punctul meu de vedere alterează neutralitatea acestei instituții. Fie ar trebui amplasate simboluri religioase ale tuturor cultelor din România, de asemenea, ar trebui amplasat și câte un poster cu câte un ateu de marcă precum Christopher Hitchens sau Friedrich Nietzsche", a declarat Cernea, citează Agerpres. 

De altfel, deputatul a postat și pe contul său de socializare mai multe fotografii de la dezbaterea Comisiei pentru educație consacrată religiei în scoli, precum și un comentariu. "Dezbatere aprinsa, azi, la Comisia de Invatamant cu privire la modul in care vor fi inscrisi elevii la ora de religie. Totul sub 'obladuirea' unor icoane ortodoxe dispuse in parlament, asa... ca intr-o teocratie...".

Preoteasa: Cererile pentru participarea la ora de religie trebuie depuse până pe 6 martie

În cadrul aceleiași dezbateri, Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat că ministerul a solicitat inspectoratelor școlare să informeze părinții că pentru participarea copiilor la ora de religie trebuie să depună o cerere, conform deciziei Curții Constituționale, adăugând că termenul este 6 martie

Ministrul Educației: Ora de religie, efecte din septembrie 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel