Studiu: propanololul, un medicament care ne face mai puțin rasiști

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Fiecare medicament poate avea efecte secundare, dar de obicei nu acordăm atenție prospectului din cutie, probabil pentru că, în general, doar o mică parte dintre oameni va experimenta efectele secundare.

Și de obicei nu sunt atât de groaznice, poate o erupție cutanată sau o criză gravă de diaree. Cu toate acestea, unele medicamente au efecte secundare ciudate și adesea urâte, cum ar fi cele care pot face oamenii să devină violenți și sinucigași. Uneori, consecințele neintenționate sunt bune, cum ar fi ca oamenii să fie mai puțin rasiști.

Despre propranolol

Propranololul aparține unui grup de medicamente numite beta-blocante. Este folosit pentru a trata problemele cardiace, pentru a ajuta cu anxietatea și pentru a preveni migrenele.

Propranololul este un medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală. Se prezintă sub următoarele forme: tabletă orală, capsulă orală cu eliberare prelungită, soluție orală și injectabilă.

Comprimatul oral de propranolol poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente. Acesta este utilizat pentru a trata bolile de inimă, hipertensiunea arterială, efectele fizice ale anxietății și migrenele. Dar în 2012, cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit că poate reduce și rasismul, scrie Telegraph citat de Shtiu.ro.

Studiu făcut pe 36 de oameni împărțiți în două grupuri

Cercetătorii au făcut această descoperire după ce un studiu a dezvăluit că drogul îi face pe consumatori mai puțin rasiști. Experimentul a implicat 36 de oameni albi care au fost împărțiți în două grupuri egale. Un grup a primit doze de propanolol, în timp ce ceilalți au primit un placebo.

Apoi ambelor grupuri li s-a dat un test folosit pentru a detecta rasismul subconștient. Rezultatele au arătat că grupul care a luat propanolol a fost mai puțin rasist decât grupul care a luat placebo.

Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă deoarece propanololul acționează asupra amigdalei, zona creierului care controlează răspunsurile emoționale precum frica.

Avertisment de alergie

Propranololul poate provoca o reacție alergică severă. Simptomele pot include: eczemă, urticarie, respiraţie şuierătoare, probleme de respirație, umflarea gurii, feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel