Proiectil funcţional, găsit într-o gospodărie

Un proiectil funcţional, din al Doilea Război Mondial, a fost descoperit de un bărbat în timp ce lucra în gopodărie.

Un proiectil în stare de funcţionare, care era din al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, miercuri, de un teleormănean în timp ce efectua lucrări în gospodărie, informează ISU Teleorman.

Echipa pirotehnică a ISU Teleorman a fost solicitată de poliţiştii localităţii Crevenicu să intervină pentru ridicarea unui proiectil exploziv, descoperit de un cetăţean în timp ce efectua lucrări la o anexă gospodărească. Sosiţi la faţa locului, pirotehnicienii unităţii noastre au constatat faptul că elementul de muniţie este un proiectil exploziv, calibru 48 mm, din al Doilea Război Mondial, perfect funcţional, cu focusul intact, fără să fi fost tras, foarte bine conservat, ce putea deveni un pericol pentru persoanele din jur, precizează ISU Teleorman.

Misiunea de cercetare, identificare, ridicare, transportare şi depozitare în vederea distrugerii ulterioare a fost executată fără a fi înregistrate victime omeneşti sau pagube materiale. ISU îi informează pe cei care găsesc astfel de elemente de muniţie cum trebuie să procedeze.

Ce să faceţi dacă găsiţi un astfel de proiectil

Reamintim cetăţenilor care descoperă elemente de muniţie neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, se interzic următoarele: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale, spun reprezentanţii ISU Teleorman.

De asemenea aceştia precizează că persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată trebuie să anunţe imediat organele de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Vezi şi: Dragnea, scandal cu o jurnalistă: Vă spun ca-n Teleorman!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel