Proiect declarație Tăriceanu. Lămuri aduse de șeful Senatului

 Un proiect de declaraţie care ar urma să fie adoptat de Parlament şi în care se precizează că "Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din România" a fost prezentat luni de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, atenţiei membrilor Birourilor permanente reunite. 

"În esenţă, foarte pe scurt, el vine sa precizeze într-un fel poziţia Senatului în arhitectura constituţională a statului, mai ales după deciziile Curţii Constituţionale care nu fac decât să întărească rolul Parlamentului ca unic for legislativ. De asemenea, este de subliniat, pentru că am văzut ca sunt instituţii şi persoane, şi aici mă refer la CSM şi la preşedintele Iohannis, care par să nu cunoască suficient Constituţia şi principiul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat, cât si principiul separaţiei puterilor în stat, cred că este nevoie în acest moment de o clarificare pentru opinia publică care trebuie sa înţeleagă că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe în activitatea aceasta nu pot fi acceptate, aşa cum este precizarea CCR", a afirmat Tăriceanu. 

El a precizat că a fost acordat un timp de dezbatere a documentului în grupurile parlamentare. 

"În Biroul Permanent eu am prezentat acest proiect de hotărâre. Au fost o serie de colegi care au cerut un timp de analiză, de dezbatere în grupurile parlamentare, cu care am fost cu toţii de acord, s-a votat. Cu proxima ocazie, la şedinţa de Birou permanent se va stabili punerea în dezbatere şi adoptare sau spre adoptare ca declaraţie a Parlamentului", a adăugat Tăriceanu, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel