Programul lapte, fructe şi legume în şcoli. CE a alocat banii

Fata citind
Fata citind

Comisia Europeană a alocat României suma de 10,815 milioane euro pentru programul de distribuire a laptelui în şcoli şi suma de 6,866 milioane euro pentru programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, conform datelor prezentate miercuri de executivul comunitar. 

Aceste cifre arată că, faţă de anul şcolar 2018/2019, României i-a fost alocată o suma mai mare de bani, 10,815 milioane euro faţă de 10,743 milioane euro, pentru programul Uniunii Europene (UE) de distribuire a laptelui în şcoli în timp ce suma alocată pentru programul UE de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli a rămas nemodificată, la 6,866 milioane euro. 

Executivul comunitar a precizat că peste 20 milioane de copii din aproximativ 159.000 de şcoli au participat, în anul şcolar 2017/2018, la programul UE de încurajare a consumului de lapte, fructe şi legume în şcoli. În perioada menţionată o cantitate totală de 255.500 de tone de fructe şi legume proaspete şi 178 de milioane de litri de lapte au fost distribuite şcolarilor europeni graţie unei sume de peste 182 milioane euro de la bugetul UE. 

"Produse alimentare hrănitoare"



"Graţie acestui program, tinerii noştri cetăţeni pot beneficia de produse alimentare hrănitoare, sigure şi de calitate ridicată pe care fermierii europeni le produc, şi în acelaşi timp pot învăţa de unde provin aceste produse", a declarat comisarul european pentru agricultura şi dezvoltare rurală, Phil Hogan. 

Pe lângă deciziile ce ţin de modul de implementare a programului, cum ar fi alegerea activităţilor didactice tematice sau a altor produse agricole ce pot fi distribuite copiilor, statele membre au posibilitatea de a suplimenta ajutorul UE cu un ajutor naţional pentru finanţarea programului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel