Dieta indiană. Cea mai bună cură pentru pierderea în greutate

Dietă
Dietă

Bucătăria indiană este cunoscută pentru condimentele sale vibrante, ierburile proaspete și o varietate largă de arome bogate. Deși dietele și preferințele variază în întreaga India, majoritatea oamenilor urmează o dietă bazată în principal pe plante. 

Dieta tradițională indiană evidențiază un aport ridicat de alimente vegetale precum legume și fructe, precum și un consum redus de carne.

Acest articol explică modul în care poți urma o dietă sănătoasă indiană, care să te ajute să slăbești. 

De ce să ții o dietă indiană bazată pe plante?


Dietele pe bază de plante au fost asociate cu multe beneficii pentru sănătate, incluzând un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și de colon. În plus, dieta indiană, în special, a fost legată de un risc redus de boala Alzheimer. Cercetătorii consideră că acest lucru se datorează consumului scăzut de carne și accentul pus pe legume și fructe.

Ce grupe de alimente sunt incluse?


Dieta indiană este bogată în alimente nutritive cum ar fi boabe, linte, grăsimi sănătoase, legume, produse lactate și fructe. De aceea, este încurajată o dietă lacto-vegetariană, iar consumul de carne, pește și ouă lipsește. 

Condimente cum ar fi turmeric, schinduf, coriandru, ghimbir și chimen se află în fruntea mâncărurilor indiene, adăugând un gust bogat și beneficii nutriționale puternice (proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și anticanceroase). 

Ce să mănânci


Legume: roșii, spanac, vinete, ceapă, conopidă, ciuperci, varză și multe altele

Fructe: mango, papaya, rodie, guava, portocale, tamarind, lychee, mere, pepene galben, pere, prune, banane

Nuci și semințe: migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde și multe altele

Cereale integrale: orez brun, orez basmati, mei, hrișcă, quinoa, orz, porumb, pâine integrală

Lactate: brânză, iaurt, lapte, kefir

Ierburi și mirodenii: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, garam masala, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc și multe altele

Grasimi sănătoase: lapte de cocos, lactate cu conținut de grăsimi, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de muștar, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan

Surse de proteine: Tofu, legume, lapte, nuci și semințe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel