Programul de vaccinare, BLOCAT în instanță

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Curtea de Apel a blocat acordul Ministerului Sănătății pentru furnizarea de vaccin pneumococic.

Contestația a fost făcută de firma GlaxoSmithKline (GSK), unul dintre cei mai mari producatori de vaccinuri.

Pe portalul Ministrului Justiției se precizează că astăzi, 02.10.2017, Curtea de Apel: ”Admite plângerea. Modifică Decizia CNSC nr. 2090/C8/2538/16.08.2017 în sensul că:Admite, în parte, contestaţia formulată de SC Glaxosmithkline(GSK) SRL în contradictoriu cu Ministerul Sănătăţii. Anulează procedura de atribuire prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare pentru încheierea unui acord cadrul de furnizare de vaccin pneumococic polizaharidic conjugat, organizată de Ministerul Sănătăţii în calitate de autoritate contractantă, procedură iniţiată prin invitaţia de participare nr. 1668/19.06.2017. Respinge, în rest, contestaţia , ca nefondată. Definitivă”. 

Ministerul Sănătății a informat în luna august că a finalizat procesul de achiziție a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe prin care vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice și otitele, campania de vaccinare antipneumococică fiind programată să înceapă în luna septembrie.

Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia — o boală prevenibilă prin vaccinare — constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel