Prognoza pe trei luni. Cum va fi vremea până în luna mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni. 

În luna martie, valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile anuale, de 3,4 grade Celsius. Excepție vor face regiunile din sud, vest și sud-estice, unde mediile vor fi peste normalul perioadei. Temperaturile vor fi între -2 și  4 grade. Însă, în ceea ce privește precipitațiile, vor fi peste media anuală. Excepție va face sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice. Dacă media anuală este de 35,6 l/mp, în luna mai a anului 2014 vom avea 40 l/mp, iar în nord chiar și 60 și 80 de l/mp.

În luna aprilie, temperaturile vor fi aproape de mediile climatologice, de 9,2 grade Celsius. În regiunile sudice, local, temperaturile se vor situa sub această medie. În general, se vor situa între 0 și 12 grade. Precipitațiile, la fel ca în luna martie, vor fi excedentare. Dacă media anuală este de 51,5 l/mp, în această lună în cea mai mare parte a țării vor depăși 60 de l/mp. Excepție vor face arii restrânse din sud și sud-est.

În luna mai, valorile climatologice vor fi apropiate de cele normale în vestul și sud-estul țării, de o medie de 14,4 grade Celsius. În rest, vor fi sub această medie. Temperaturile medii vor fi între 10 și 18 grade. Cu privire la precipitații, cantitățile lunare vor fi apropiate de media climatologică, de 75,7 l/mp, în cea mai mare parte a țării. În centrul țării, însă, vom avea medii chiar și de 120 de l/mp, iar în vest de peste de 100.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel