Prognoza meteo. Vremea vineri și în weekend

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă și duminică. 

PROGNOZA METEO VINERI

Vineri, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări şi temporar va ploua. Vor fi averse. Cantitățile de apă vor depăși izolat, 30 l/mp. În restul teritoriului, la începutul zilei cerul este variabil, însă se va înnora treptat. Ploile se vor semnala pe arii relativ extinse seara și noaptea. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a zilei. În zona montană, vântul, la rafală, va atinge 70 km/h. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată în regiunile extracarpatice şi apropiate de normalul perioadei în rest. Maximele se vor situa între 14 grade în Maramureş şi 25 de grade în sudul Munteniei şi partea continetală a Dobrogei.

În București, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în cea de a doua decadă a lunii octombrie. Cerul se va înnora treptat, iar seara şi noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în toate regiunile. Vremea devine uşor mai rece decât în mod normal la această dată în nord-est. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi 21...22 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în jumătatea estică a ţării şi în zona de munte, unde local va ploua. Pe crestele montane, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest, unde viteza la rafală va depăşi 55 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h.

În București, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea va fi predominant frumoasă, dar uşor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile estice şi sud-estice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 în estul ţării şi 20 de grade în vestul țării.

În București, vremea va fi predominat frumoasă duminică, dar uşor mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel