PROGNOZA METEO. Vreme de primăvară la finalul săptămânii

 PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță zile de primăvară la sfârșitul săptămânii,   chiar dacă va mai ploua în unele zone.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea rămâne în general închisă, dar şi ceva mai rece decât în mod obişnuit în jumătatea de est a ţarii. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare în Moldova, în Dobrogea şi local în Muntenia, iar în zona Carpaţilor Orientali şi a celor Meridionali vor fi ninsori slabe. În celelalte regiuni vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil, iar regimul termic va fi aproape de normalul datei din calendar cu maxime de la 3 grade în sud-est până la 12 grade în vest. Vântul va sufla mai alert pe crestele montane şi temporar în sud-est.

IN BUCURESTI. VINERI, vreme uşor mai rece decât ar fi normal şi vineri, cu cer mai mult noros şi trecător ploaie slabă. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă, încălzirea va cuprinde toate zonele. Cerul va fi variabil la senin, cu nebulozitate mai accentuată doar înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, unde pe arii restrânse mai plouă slab. Vântul va avea unele intensificări în sud-est, iar temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sud-vestul extrem.

IN BUCURESTI. Sâmbătă, vine cu vremei frumoasă şi mai caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar mercurul urcă în termometre până la maxime în jur de 13 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile continuă să crească în jumătatea sudică a ţării, unde vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an. Cerul se va înnora în nordul, nord-estul, apoi şi în centrul teritoriului, unde mai ales după-amiază şi în cursul nopţii, local se vor semnala precipitaţii slabe. Vor fi ploi, dar în jumătatea nordică a Moldovei şi trecător în estul Transilvaniei, noaptea, acestea se vor transforma treptat în lapoviţe şi ninsori. La munte, în special în Carpaţii Orientali vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare. Vântul se va intensifica treptat începând cu orele serii în Moldova, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 17 grade în Lunca Dunării.

IN BUCURESTI. Duminică, va fi  o vreme foarte plăcută. Cerul va fi variabil, doar temporar norii strâng rândurile fără să lase însă precipitaţii şi va fi chiar mai cald decât sâmbătă, cu maxime de 15 poate chiar 16 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va răci în regiunile extracarpatice, unde valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în centrul, sudul şi sud-vestul ţării, dar numai izolat în primele ore vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. În zonele de munte, pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. De marţi până aproape de weekendul viitor temperaturile vor creşte din nou, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii martie. Spre sfârşitul intervalului probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie va fi în creştere, îndeosebi în vestul şi sud-vestul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel