PROGNOZA METEO. Răcire accentuată și ploi în weekend

După câteva zile autentice de vară, weekend-ul se anunță deosebit de rece și  cu ploi.

 PROGNOZA METEO. Sâmbătă, norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei în majoritatea regiunilor, doar prin nord-vest cerul e variabil. În prima parte a zilei plouă, slab, local în Banat, în Transilvania şi în Moldova, dar după-amiază în sud şi în sud-est aşteptăm averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Muntenia şi în Dobrogea, unde cantităţile de apă trec de 15 l/mp, în timp ce în Oltenia aceste fenomene vor fi izolate. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul prinde putere în majoritatea zonelor, cu rafale ce pot trece de 50..60 km/h. În vest, în nord şi în centru se răceşte accentuat astfel încât valorile termice vor fi mai mici decât mediile multinuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9...10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21...22 de grade în Lunca Dunarii.

ÎN BUCURESTI. Vremea se răceşte sâmbătă, maximele nu mai trec de 18, 19 grade, iar instabilitatea atmosferică se accentuează după-amiază când cerul se înnorează şi vor fi averse moderate cantitativ şi posibil descărcări electrice. Vântul va avea din când în când răbufniri.

PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile scad şi în regiunile sudice astfel că vremea va deveni răcoroasă în toată ţara, cu maxime de la 9 grade în estul Transilvaniei până la 17 grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va avea înnorări temporare în nord şi în centru unde local va ploua slab. În celelalte regiuni cerul va fi variabil şi doar izolat e posibil să plouă slab. În Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai alert îndeosebi în est şi centru.

ÎN BUCURESTI, duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni răcoroasă, cu maxime de cel mult 15...16 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi răcoroasă în toată ţara, chiar rece pentru această dată în nord, centru şi în nord-est, unde valorile termice mai scad puţin, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 16...17 grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi, mai ales averse şi posibil descărcări electrice în jumătatea de nord a ţării. În zonele de munte, vor predomina ninsorile, iar noaptea, trecător, şi în nordul Moldovei şi estul în Transilvaniei pot fi precipitaţii mixte. Vântul are intensificari locale iar la munte suflă cu putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel