Prognoza meteo pentru următoarele luni. Cum va fi iarna

Potrivit estimărilor făcute de meteorologii europeni, precipitaţiile vor fi peste media climatologică în ianuarie, iar în februarie ne aşteaptă geruri.

PROGNOZA METEO IANUARIE: Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori sub mediile climatologice in zonele nordice si centrale, local in sud-estul tarii valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile, iar in restul regiunilor, normale. De notat ca precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO FEBRUARIE: Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori sub mediile climatologice in zonele nordice si centrale, local in sud-estul tarii valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile, iar in restul regiunilor, normale. În schimb, cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, local, in zonele estice si sud-estice, iar in restul teritoriului vor fi excedentare.

PROGNOZA METEO MARTIE: Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in sudul si sud-estul tarii, iar in celelalte regiuni valorile termice se vor situa, in general, sub normal. În schimb, precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO: Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel