Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea pe regiuni

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 15-28 mai. 

PROGNOZA METEO. VREME BANAT

În primele două zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 22...23 de grade, iar cele minime vor fi, în medie, de 10...11 grade. Aceste medii regionale vor scădea în intervalul 17- 19 mai cu aproximativ 2 grade, ziua și cu 3...4 grade, noaptea, când vremea va deveni răcoroasă pentru a doua decadă a lunii mai. Începînd din 20 mai, valorile termice se vor apropia treptat de cele normale, astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul mediei de 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalele 16-17 mai și 20-21 mai, precum și în timpul celei de-a doua săptămâni, când aversele vor fi însoțite și de descărcări electrice, iar local, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. 

PROGNOZA METEO. VREME CRIȘANA

Pe 15 și 16 mai, temperaturile maxime vor avea medii de 21...23 de grade, iar minimele termice se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade. Aceste valori vor fi mai scăzute în intervalul 17 - 19 mai, cu 1...2 grade, ziua și 3...4 grade, noaptea, astfel că vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii mai. Începând din 20 mai, valorile termice se vor apropia treptat de cele normale, astfel încât temperaturile maxime vor fi, în medie, între 21 și 23 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul valorii de 10 grade. Temporar vor fi averse în intervalul 16 -17 mai și în timpul celei de-a doua săptămâni, când se vor semnala și descărcări electrice, iar local ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREME TRANSILVANIA

În intervalul 15 - 17 mai, mediile temperaturilor maxime vor fi de 19...20 de grade, iar cele ale minimelor nocturne, de 7...8 grade. Pe fondul răcirii vremii, în a doua jumătate a primei săptămâni, media temperaturilor maxime va scădea spre 17 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 3...6 grade, chiar mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă. Începînd cu data de 21 mai se va reveni la un regim termic apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime în jurul a 21 de grade și minime de 8...9 grade. Probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și cantități de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în special pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

PROGNOZA METEO. VREME MARAMUREȘ

Pe 15 și 16 mai, temperaturile maxime vor avea medii de 20...21 de grade, iar minimele termice se vor situa, în medie, între 7 și 9 grade. Aceste valori vor fi mai scăzute în intervalul 17 - 19 mai, cu 1...2 grade, ziua și 3...4 grade, noaptea, astfel că vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii mai. Cu începere din 20 mai, valorile termice se vor apropia de cele normale, astfel încât temperaturile maxime vor fi, în medie, între 20 și 22 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul mediei de 9 grade. Temporar vor fi averse în intervalul 16 -17 mai și în timpul celei de-a doua săptămâni, când se vor semnala și descărcări electrice, iar local ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREME MOLDOVA

În zilele de 15 și 16 mai, mediile temperaturilor maxime vor fi de 20...21 de grade, iar cele ale minimelor nocturne, de 8...10 grade. Vremea se va răci în intervalul 17- 20 mai, astfel încât media temperaturilor maxime nu va depăși 16...18 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 5...7 grade. Începînd cu data de 21 mai, se va reveni treptat la un regim termic apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime în jurul a 21 de grade și minime de 9...10 grade. În intervalele 18-19 mai, 21-23 mai și 25-26 mai, probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice va fi ridicată.

PROGNOZA METEO. VREME DOBROGEA

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, temperaturile maxime vor oscila în jurul mediei de 21 de grade, iar cele minime se vor încadra, în medie, între 11 și 13 grade. Excepție va face intervalul 17 - 20 mai, când vremea va fi răcoroasă, media regională a maximelor urmând a se situa între 16 și 19 grade, iar cea a minimelor nocturne, între 8 și 10 grade. Începând cu data de 18 mai, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată aproape zilnic, iar izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate în intervale scurte de timp.

PROGNOZA METEO. VREME OLTENIA

În intervalul 18 – 21 mai, vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de la 18 la 21 grade și o medie a temperaturilor minime cuprinsă între 7 și 9 grade. Însă, în intervalul 15 - 17 mai, precum și în timpul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a treia lună de primăvară și se va caracteriza prin medii de 22...24 de grade ale valorilor maxime diurne și de 10...12 grade, ale minimelor nocturne. Pe parcursul celor două săptămâni se vor semnala averse aproape în fiecare zi, fiind posibile și descărcările electrice, iar probabilitatea ca ploile să fie pe arii extinse și local importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 18 – 19 mai și 21 – 23 mai.

PROGNOZA METEO. VREME LA MUNTE

În primele zile ale intervalului de prognoză, în această regiune vremea va fi apropiată de cea normală termic, însă în intervalul 18 – 20 mai se va răci, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 11 la 9 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 3 la 0 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pentru a doua jumătate a lunii mai și va fi caracterizat prin valori medii de 12...14 grade, ziua și de 2...5 grade, noaptea. În fiecare zi a perioadei celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Acestea pot fi local mai importante cantitativ în intervalele 16 – 17 mai și 21 – 26 mai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0