Urmărește emisiunea live


PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. VREMEA pe regiuni

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până în 15 februarie. 

PROGNOZA METEO. VREMEA în BANAT

Până în data de 6 februarie, valorile termice vor fi în general mai ridicate față de mediile climatologice caracteristice perioadei, cele maxime urmând să mai crească ușor, până spre o medie regională de 6 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în medie, între -4 și un grad Celsius. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina un regim termic ușor mai coborât decât cel obișnuit în prima jumătate a lunii februarie, respectiv temperaturi diurne în jurul mediei de un grad și minime care, în cele mai reci nopți, pot coborî spre o medie de -7 grade. Spre finalul intervalului este probabilă o creștere ușoară a valorilor termice, spre medii ale temperaturilor maxime de două-trei grade Celsius și de -4 grade ale valorilor minime. Temporar, se vor semnala precipitații mixte, pe arii mai extinse și mai importante cantitativ, în perioada 5-7 februarie.

PROGNOZA METEO. VREMEA în CRIȘANA

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 3-4 grade și de -5...-2 grade ale minimelor. Între 4 și 6 februarie, temperatura va crește ușor, astfel încât se vor atinge valori termice diurne în jur de 6 grade și medii ale minimelor de zero grade. Apoi, începând cu 7 februarie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, răcirea prognozată va însemna temperaturi maxime, în medie, de la minus un grad la zero grade, ușor mai ridicate spre finalul intervalului și minime la nivelul regiunii, între -8 și -6 grade. Prin urmare a doua parte a intervalului va fi caracterizată printr-o vreme mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. Precipitațiile vor fi slabe la începutul acestei săptămâni, predominant sub formă de ninsoare, urmând ca, în intervalul 5-7 februarie, să devină moderate cantitativ și să fie mixte. Probabilitatea de precipitații va scădea după 7 februarie, astfel că doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

PROGNOZA METEO. VREMEA în TRANSILVANIA

Temperatura aerului va fi în scădere ușoară la începutul intervalului de prognoză, astfel încât ziua de 3 februarie va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă, respectiv maxime în jurul valorii de două grade și o medie a minimelor de între -7 și -6 grade. La mijlocul săptămânii se estimează o creștere de temperatură, până spre medii ale maximelor de 6 grade și minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de răcire ce va începe cu data de 7 februarie va însemna, pentru această regiune, maxime predominant negative, în jur de minus două grade și minime la o medie regională de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasă pe timpul nopților și al dimineților. Săptămâna va debuta cu precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, însă în zilele de 5, 6 și 7 februarie sunt prognozate și ploi sau lapoviță, ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori, în general mai slabe cantitativ, se vor semnala și în intervalul 8-11 februarie.

PROGNOZA METEO. VREMEA în MARAMUREȘ

Vremea va fi în general apropiată de normalul termic specific acestei perioade până în data de 6 februarie, astfel că sunt așteptate medii ale valorilor maxime în jur de 4 grade și între -3 și minus un grad ale celor minime. Excepție va face ziua de 3 februarie, când temperatura va fi mai scăzută, cu maxime de două grade și minime de -6...-5 grade, la nivelul regiunii. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina coborârea regimului termic diurn la o medie în jur de minus două grade, iar în cele mai reci nopți minimele termice se pot situa în jurul valorii de -10 grade. Va ninge, în general slab, în primele zile ale intervalului, iar în 5 și 6 februarie precipitațiile vor deveni moderate cantitativ. Probabilitatea de apariție a ninsorilor slabe va fi ridicată și în perioada 7-11 februarie.

PROGNOZA METEO. VREMEA în MOLDOVA

Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi ușor mai ridicat decât cel obișnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie și va fi în jur de zero grade Celsius, în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată și în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât, până spre finalul intervalului, temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de minus două grade și zero grade și minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopți, până spre -10...-9 grade. În intervalul 5-6 februarie se vor semnala precipitații, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariție a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.

PROGNOZA METEO. VREMEA în DOBROGEA

Vremea va fi caldă pentru începutul lunii februarie în primele zile de prognoză. După o ușoară scădere de temperatură în 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regională de 10-11 grade, în 5 și 6 februarie. Aceeași evoluție se estimează și pentru valorile minime de temperatură, respectiv o scădere a acestora până în jurul valorii de minus un grad în 4 februarie, iar în următoarele două zile, o creștere semnificativă spre o medie de 4-5 grade. Scăderea de temperatură se va produce începând de vineri, 7 februarie, urmând ca regimul termic să se situeze sub mediile climatologice specifice acestei perioade, până aproape de finalul intervalului. Mediile maximelor termice se vor apropia de limita de îngheț, respectiv între zero și două grade, iar în nopțile cele mai reci din a doua săptămână de prognoză sunt posibile valori sub -5...-6 grade. Până în data de 7 februarie, temporar, vor fi mai ales ploi, în general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipitații va fi mai mică, cu excepția zilelor de 11 și 12 februarie, când vor fi posibile ninsori.

PROGNOZA METEO. VREMEA în MUNTENIA

Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va menține peste cel mediu specific pentru această perioadă din an. Valorile maxime vor fi în creștere, de la o medie în jur de 6 grade, spre 8, chiar 9, 10 grade în ziua de 5 februarie. În ceea ce privește temperatura din timpul nopților, în primele zile va scădea, astfel că media minimelor din dimineața zilei de 4 februarie va fi de -4...-3 grade, ca apoi să crească în următoarele două zile, la valori ușor pozitive, între un grad și două grade. Răcirea vremii se va resimți după data de 8 februarie, iar valorile termice maxime nu vor mai trece la nivel regional de unu-două grade. De asemenea, nopțile vor deveni tot mai reci în a doua săptămână de prognoză, temperatura urmând să coboare în timpul celor mai reci nopți până în jurul valorii de -8 grade. În intervalul 5-7 februarie, vor fi precipitații moderate cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe, de această dată predominant sub formă de ninsoare.

PROGNOZA METEO. VREMEA în OLTENIA

În perioada 2-7 februarie, regimul termic se va menține peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creștere ușoară, spre 7-8 grade, în 5 și 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variații mai mari, astfel că, în ziua de 4 februarie, se va înregistra o medie de -4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creștere importantă, până spre două grade Celsius. După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire și sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheț și minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 și -6 grade. Precipitații mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. Ulterior, doar pe arii restrânse mai sunt de așteptat ninsori slabe.

PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o scădere ușoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade și ale celor minime între -10 și -9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 și 6 februarie, se va încălzi ușor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de zero grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade, în 9 și 10 februarie, iar a celor minime să fie între -13 și -14 grade. Spre finalul intervalului este posibilă o creștere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade și de -10 grade în timpul nopților. Ninsori importante cantitativ, dar trecător și precipitații mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel