PROGNOZA METEO pe trei luni. VREMEA în august, septembrie și octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni: august, septembrie și octombrie.

VREMEA ȘI PRECIPITAȚIILE ÎN AUGUST

În luna august, temperaturiile medii lunare vor fi peste mediile multianuale de 19,7 grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Va fi caniculă în sud, sud-est și vest, unde media lunară va fi de 24 de grade Celsius. Precipitațiile vor fi deficitare în toată țara mai ales în sud și-n sud-est. Dacă media multianuală este de 64 l/mp, în zonele menționate anterior vor fi în august de doar 20 de l/mp.

VREMEA ȘI PRECIPITAȚIILE ÎN SEPTEMBRIE

În luna septembrie temperaturile vor fi mai scăzute comparabile cu cele din august, dar vor fi mai ridicate pentru normalul perioadei în sud, sud-est și vest, unde media lunii septembrie 2015 va fi de 18 grade Celsius, comparabil cu media multianuală de 14 grade Celsius. Precipitațiile vor fi deficitare, excepție vor face nordul și centrul țării unde media lunară va fi apropiată de cea multianuală de 55 l/mp.

VREMEA ȘI PRECIPITAȚIILE ÎN OCTOMBRIE

Cald va fi și-n octombrie, când valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est, sud și vest. Însă, precipitațiile vor fi abundente în majoritatea regiunilor, excepție vor face sudul, sud-estul și vestul țării.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel