Prognoza meteo pe două săptămâni: Ninsorile se extind în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo în perioada 1-14 decembrie.

Astfel, în următoarele două săptămâni sunt aşteptate scăderi ale temperaturilor până la -7 grade, în timp ce după daat de 8 decembrie precipitaţiile sub formă de ninsoare se vor extinde în toată ţara.

BANAT

În primele doua zile ale intervalului valorile termice diurne se vor situa usor sub mediile multianuale, cu o medie la nivelul regiunii de 3...4 grade. Ulterior, pâna spre data de 6 decembrie, temperatura va fi în crestere spre valori medii ale temperaturilor maxime de 7...8 grade. Regimul mediu al valorilor minime va fi de 0...2 grade în prima saptamâna de prognoza, iar în a doua saptamâna este estimata o scadere a regimului termic. Prin urmare, valorile maxime vor atinge o medie de 2 grade, iar media minimelor va deveni negativa, respectiv -3...-2 grade.

Vor fi precipitaţii moderate cantitativ si predominant sub forma de ploaie la începutul intervalului de prognoza, iar ulterior probabilitatea pentru precipitaţii, mixte, va creste dupa data de 6 decembrie.

CRIȘANA

Temperatura va fi în scadere usoara la începutul primei saptamâni de prognoza, astfel încât, în ziua de 2 decembrie, media maximelor diurne se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar în intervalul 3 – 6 decembrie aceasta va urca spre 7...8 grade si vremea va deveni usor mai calda decât în mod normal la acesta data. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative în prima saptamâna, când se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Începând cu data de 7 decembrie, mediile maximelor diurne vor scadea treptat de la 8 la 2 grade si aceeasi tendinţa de scadere se va remarca si în cazul minimelor termice, spre valori medii de -4 grade la finalul intervalului.

În primele doua zile se vor semnala ploi, local însemnate cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va scadea. Abia dupa data de 6 decembrie sunt asteptate din nou ploi, dar si lapovie si ninsori mai ales spre finalul intervalului de prognoza.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece la începutul intervalului, cu maxime termice la nivelul întregii regiuni situate în jurul a 0 grade, însa ulterior, pâna spre data de 7 decembrie, temperaturile diurne vor creste spre valori normale pentru acesta perioada, respectiv 3...4 grade, în medie. În a doua saptamâna de pronoza, valorile termice vor scadea usor si treptat, astfel încât mediile diurne se vor situa în jurul a -2 grade. Media valorilor minime va fi de -4...-2 grade, mai scazuta în zilele de 5 si 6 decembrie, dar si spre sfârsitul intervalului de prognoza, când va fi de aproximativ -6...-7 grade.

Pe 1 si 2 decembrie, temporar, se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe si predominant sub forma de ninsoare, va creste dupa data de 7 decembrie.

MARAMUREȘ

În primele doua zile regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului, cu o medie a valorilor termice diurne de 4 grade si a celor nocturne în jurul a -2 grade. Între 3 si 6 decembrie temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi în crestere spre 6...7 grade, iar cele minime nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vremea va fi usor mai calda decât în mod obisnuit la început de decembrie. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni a intervalului de prognoza, vremea va intra într-un proces de racire, astfel încât mediile diurne
vor coborî spre 0 grade, iar media temperaturilor minime nocturne va scadea spre -5 grade.

Precipitaţii, predominant sub forma de ploaie, se vor semnala pe 1 si 2 decembrie, iar dupa data de 6 decembrie, temporar, vor fi ploi într-o prima etapa, apoi mai ales lapoviţe si ninsori.

MOLDOVA

Vremea va fi în general mai rece decât în mod obisnuit în aceasta perioada a anului, pe toata durata celor doua saptamâni de prognoza. Totusi, se va remarca o tendina de crestere a valorilor termice, astfel încât, în jurul datei de 7 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scadea usor si treptat, mediile diurne vor coborî spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade.

Pe 1 si 2 decembrie va ninge pe arii relativ extinse, iar în zonele de deal si de munte cantitaţile de precipitaţii vor fi însemnate. În restul primei saptamâni de prognoza, doar pe arii restrânse vor mai fi fulguieli. Începând cu data de 8 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub forma de ninsoare, va fi în crestere.

DOBROGEA

Intervalul de prognoza va debuta cu valori termice mai coborâte decât în mod normal pentru aceasta data, de aproximativ 0 grade Celsius, în medie, la scara întregii regiuni. Din data de 2 decembrie maximele diurne cresc usor, astfel încât, în zilele de 6 si 7 decembrie, se vor situa peste media climatologica specifica perioadei, atingând 7...8 grade. La începutul celei de a doua saptamâni de prognoza, temperaturile scad spre o medie de 4...5 grade, în jurul careia se vor meninţe ulterior. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemanatoare: pâna la sfârsitul primei saptamâni va avea loc o crestere usoara si treptata a temperaturilor minime, care în dimineaţa zilei de duminica nu vor mai coborî sub 0 grade. Dar în a doua saptamâna de prognoza minimele vor scadea din nou, iar la finalul intervalului vor redeveni negative, inclusiv pe litoral.

În primele doua zile din decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ. Apoi, pâna spre sfârsitul primei saptamâni doar izolat vor mai fi condiţii pentru ploi si, trecator, lapoviţe. Dupa data de 7 decembrie, creste din nou probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

MUNTENIA

În prima saptamâna de prognoza temperaturile diurne cresc usor, spre o medie la nivelul întregii regiuni de 4...5 grade, apoi scad treptat, cu aproximativ 2...3 grade pâna la sfarsitul celei de a doua saptamâni. Temperaturile minime ramân negative în cea mai mare parte a regiunii, cu cele mai scazute valori în primele si în ultimele zile din interval, când media termica va fi de -5...-4 grade.

În zilele de 1 si 2 decembrie vor fi precipitaţii, predominant sub forma de lapoviţa si ninsoare, pe arii extinse si în general moderate cantitativ. Ulterior, pâna la sfârsitul saptamânii, doar izolat vor fi mai ales ploi, apoi creste probabilitatea de precipitaţii mixte.

OLTENIA

În primele doua zile ale intervalului valorile termice ramân negative, atât noaptea cât si ziua, în toata regiunea, apoi cresc treptat, astfel încât, la sfârsitul primei saptamâni de prognoza si la începutul celei de a doua, se vor atinge valori medii de aproximativ 4 grade Celsius ziua si în 0...1 grad, noaptea.

În intervalul 1-3 decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ, iar în urmatoarele 3 zile doar pe arii restrânse vor mai predomina ploile, slabe cantitativ. Începând cu data de 7 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicata în fiecare zi.

LA MUNTE

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme rece si temperaturi diurne negative, cu o medie de aproximativ -2 grade Celsius. Între 3 si 7 decembrie regimul termic diurn va creste usor, spre o medie a maximelor de 2...3 grade. În cea de a doua saptamâna vremea se raceste din nou, iar de mari, 9 decembrie, vor predomina din nou valorile negative. Temperaturile minime vor avea valori medii între -4 grade în intervalul 4-7 decembrie si -7...-8 grade la sfârsitul perioadei de prognoza.

În primele zile va ninge pe arii extinse, în general moderat cantitativ. Ulterior, pâna pe 7 decembrie, doar izolat mai sunt condiţii pentru ninsori slabe, dar dupa aceasta data va ninge zilnic, local si temporar, în toate masivele montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel