Prognoza meteo până la sfârșitul săptămânii

Vremea va răci semnificativ în următoarele șase zile, temperaturile urmând să fie mai scăzute decât în mod normal, cu maxime ce nu vor depăși 13 - 16 grade Celsius, iar ploile vor fi frecvente pe arii extinse, conform prognozei ANM, care este valabilă pentru intervalul 3-16 octombrie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 13...16 grade și ale minimelor de 6...9 grade și chiar deosebit de rece în intervalul 5 — 6 octombrie, când temperaturile vor fi, în medie regională, de 9...12 grade la amiază și 3...5 grade dimineață. În cea de-a doua săptămână se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, ce se va resimți în special la valorile diurne ce vor crește de la medii de 14...16 grade spre 20 de grade în jurul datei de 15 octombrie când vor deveni apropiate de normele climatologice specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va aduce și ploi frecvente, moderate sau local chiar mai însemnate cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

[citeste si]

În Crișana, pe parcursul primei săptămâni, răcirea vremii va fi semnificativă, astfel că valorile de temperatură se vor situa, în special în perioada 5 — 6 octombrie, cu mult sub cele normale în această perioadă din an. Mediile maximelor vor fi de 9...12 grade și ale minimelor de 2...6 grade. În cea de-a doua săptămână se estimează o creștere ușoară și treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne care vor urca de la 14...15 grade în jurul datei de 10 octombrie spre 19...20 de grade la sfârșitul intervalului de prognoză, atunci când se vor situa în jurul celor climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de o vreme cu ploi pe arii extinse și local în cantități mai importante, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

Continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel