PROGNOZA METEO de Crăciun. VREMEA până pe 27 decembrie, pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe regiuni, până pe 27 decembrie. 

Prognoza meteo. Vremea în Banat

În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de două până la 5 grade ziua și între -3 și 0 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8-13 grade și minime de 2-5 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În prima săptămână de prognoză vor fi doar precipitații neînsemnate cantitativ, pe spații mici, ploi sau burnițe. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ploaie, va crește însă după data de 22 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea în Crișana

Valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de până la 4 grade și minime de între -4 și -2 grade, în medie pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 -12 grade și minime de la 1 grad până la 4 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. La începutul intervalului de prognoză vor fi doar pe spații restrânse precipitații neînsemnate cantitativ, ploi sau burnițe. În perioada 17-19 decembrie precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 22 decembrie. 

Prognoza meteo. Vremea în Transilvania

În perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de la un grad până la 4 grade ziua și între -5 și -2 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4-9 grade și minime de la -2 la +2 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, local vor fi precipitații mixte cu caracter trecător și slabe cantitativ. Ulterior, după data de 22 decembrie, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații.

Prognoza meteo. Vremea în Maramureș

Valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, respectiv maxime între 1 și 4 grade și minime de -4 până la -2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6-9 grade și minime de până la 3 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referință, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 16-18 decembrie vor fi precipitații mixte, cu caracter temporar și slabe cantitativ. Apoi, o creștere a probabilității pentru precipitații este estimată după data de 22 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea în Moldova

Valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime între 1 și 5 grade și minime de la -5 și -2 grade, în medie pe regiune. Începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6-10 grade și ale minimelor de până la 4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitații slabe cantitativ, pe spații restrânse, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Apoi, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații în intervalul 22-24 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea în Dobrogea

În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3-5 grade ziua și între -2 și +2 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7-12 grade și minime de la două la 5 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar este estimată a fi în creștere după data de 22 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea în Muntenia 

În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3-5 grade ziua și între -3 și -1 grad noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7-12 grade și minime între 1 și 4 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitații slabe, izolate, mai ales ploi sau burniță. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creștere în perioada 22-24 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea în Oltenia 

În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 4-6 grade ziua și între -3 și -1 grad noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7-13 grade și minime de la un grad la 4 grade Celsius, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitații slabe, izolate, ploi sau burnițe. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creștere în perioada 22-24 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea la munte 

În intervalul 14-17 decembrie, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de la -2 la +2 grade și minime de între -8 și -4 grade, în medie. Ulterior, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de la 2 la 6 grade și ale minimelor de la -3 la 0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitații locale, cu caracter temporar și slabe cantitativ, lapoviță și fulguieli. După data de 22 decembrie, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy