PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea până la Florii

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 23 martie-5 aprilie, interval care cuprinde şi sărbătoarea de Florii.

Media maximelor va fi de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade. În jurul datei de 26 martie, temperatura aerului va creste pâna la valori cu 4...5 grade mai mari faţa de cele normale pentru aceasta data, vremea devenind calda. Dupa aceasta data va exista o scadere a temperaturii, pâna la valori usor sub norme. Media maximelor va fi de 13...14 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade.

Probabilitatea de apariţia a ploilor va fi mai ridicata dupa data de 25 martie, iar pe 27 si 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse si pot fi moderate cantitativ.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

În primele patru zile, temperaturile maxime vor creste treptat pâna la o medie de 20 de grade pe 26 martie, când vremea va deveni mai calda decât în mod obisnuit. Pâna la sfârsitul intervalului, temperaturile vor fi în scadere cu 6...7 grade si se vor menţine la medii de 13...14 grade, valori apropiate de media climatologica. Valorile termice nocturne vor fi în scadere în prima zi a intervalului, media fiind usor negativa, apoi vor creste treptat pâna la medii de 8 grade, între 26 si 28 martie. În continuare, pâna la sfârsitul perioadei de prognoza, tendinţa va fi de scadere usoara pâna la medii de 2...3 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de PAŞTE şi de 1 MAI

Între 25 - 31 martie, va ploua temporar, dar slab cantitativ, exceptând intervalul 27 – 29 martie, când ploile se vor extinde ca arie si vor fi în general moderate.

PROGNOZA METEO CRISANA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va creste treptat, de la valori medii diurne de 13...14 grade, pâna la 18...19 grade, pe 27 martie, vremea devenind calda. Temperaturile minime vor urma aceeasi evoluţie, de la medii de 0...1 grad, pâna la 7...8 grade. Dupa aceasta data, valorile termice vor fi în scadere, dar se vor menţine apropiate de cele normale climatologic. Media maximelor va fi de 12...14 grade, iar cea a minimelor de 3...4 grade.

Pâna pe 25 martie sansele de ploaie vor fi reduse. Apoi, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicata, cu deosebire în zilele de 27, 28 si 31 martie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Pâna pe 27 martie temperatura aerului va fi în crestere, de la maxime, în medie, de 10...12 grade, pâna la 17...18 grade, vremea devenind calda. Minimele termice vor fi în crestere, de la valori, în medie, de -2...-1 grad, pâna la 4...6 grade. Dupa data de 27 martie, temperatura aerului va fi în scadere, pâna la valori apropiate de cele normale ale perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 10...12 grade, iar media minimelor va fi de 0...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata dupa 25 martie, iar în jurul datelor de 27,28 si 31 martie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse.

PROGNOZA METEO MARAMURES

În primele patru zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în crestere, de la maxime, în medie, de 10...12 grade, pâna la 16...17 grade. Evoluţia valorilor nocturne va fi similara, de la minime, în medie, de -2...-1grad, pâna la 6...7 grade. Din 27 martie, temperatura aerului va fi în scadere, dar valorile termice se vor menine apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 10...12 grade, iar minimele de 2...3 grade.

În primele zile, vremea va fi predominnt frumoasa, iar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Dupa data de 25 martie va ploua la nivel local aproape zilnic, iar în jurul datei de 31 martie pot fi cantitaţi de apa mai însemnate.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În prima jumatatea a acestei saptamâni valorile termice vor creste treptat, de la maxime, în medie, de 5...6 grade, pâna la 17...18 grade pe 26 martie, când vremea va fi mai calda decât în mod normal în aceasta perioada. Si valorile termice din cursul nopţilor vor fi în crestere, de la minime, în medie, de -2...-1 grad, la 6...7 grade. Dupa 26 martie, temperatura aerului va fi în scadere cu 4...5 grade, pâna la valori medii diurne de 12...14 grade si nocturne de 2...4 grade.

La începutul intervalul de prognoza probabilitatea pentru precipitaţii va fi nesemnificativa. Pe 25 si 26 martie va ploua slab si izolat, apoi vor fi ploi aproape în fiecare zi, iar pe 27 si 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Pâna pe 26 martie, vremea se va încalzi treptat. Daca la începutul acestei saptamâni media maximelor va fi de 6...7 grade, pe 26 martie se vor înregistra maxime, în medie, de 15...16 grade. Temperaturile minime vor avea aceeasi evoluţie, fiind în crestere de la valori minime de -1...0 grade, la 7...8 grade. Ulterior, pâna pe 30 martie, regimul termic va scadea usor si treptat, spre medii apropiate de norme, respectiv 12...14 grade ziua si 5..6 grade noaptea, valori ce se vor menţine relativ constant pâna la sfârsitul intervalului de prognoza.

Ploile isi vor face apariţia dupa data de 25 martie, iar în intervalul 27-29 martie acestea vor fi pe arii extinse si izolat mai importante cantitativ.

PROGNOZA METEO OLTENIA

În primele trei zile, vremea va fi apropiata de normele climatologice specifice perioadei, mediile temperaturilor maxime fiind de 10...11 grade, apoi în data de 26 se va încalzi cu 6 grade, media situându-se la 17 grade. În continuare vremea se va raci treptat pâna pe data de 29, media maximelor ajungând la12 grade, iar pâna la sfârsitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, cu valori medii diurne situate între 12 si 14 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive pe tot intervalul de prognoza si vor avea o crestere treptata de la o medie de 1...2 grade în 23, 24 martie, pâna la 7...8 grade în 26, 27 si 28 martie, apoi tendinţa va fi de scadere pâna la o medie de 4 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 25, 27, 28 si 29 martie, apoi acestea se vor semnala temporar si pe arii mai restrânse, pâna la sfârsitul intervalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel