PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii anunţă o vreme rece pentru următoarele zile, spre finalul săptămânii viitoare fiind vorba despre  temperaturi normale pentru această perioadă.

Sâmbătă, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, acestea se vor menţine în continuare sub mediile climatologice specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, local, mixte, în Transilvania şi Maramureş, predominant sub formă de ploaie în Crişana, Banat şi Moldova şi cu totul izolat doar sub formă de ploaie în rest. Vântul va are intensificări pe la munte, în centrul, sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime vor pleca, în general, de la 4 grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la aproximativ 14 grade în Lunca Dunării.

În București,  sâmbătă, vremea se menţine mai rece decât în mod normal la această dată, unde Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla cel mult moderat, adica nu va mai depăşi 35...40 km/h.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Prognoza meteo pe două săptămâni

Duminică rămâne rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi, temporar, îndeosebi seara şi pe parcursul noptii, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie. Excepţie vor face nord-vestul teritoriului unde se mai arată şi soarele, iar precipitaţiile vor cădea pe arii restrânse. În zona montană vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului lapoviţe şi ninsori vor fi şi în Transilvania şi în Moldova. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul continuă să fie mai agitat în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Munteniei.

În București,  vremea va fi închisă şi destul de rece pentru prima decadă a lunii aprilie şi în Duminica Floriilori. Cerul va fi acoperit de nori, iar spre seară începe să plouă. Vântul va sufla cel mult moderat, în timp ce termometrele vor strânge 12...13 grade.

Luni se mai răceşte vremea, cu precădere în sudul, estul şi centrul ţării unde fi foarte rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în Moldova şi 11 grade în Banat. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est, dar temporar şi în rest.

Spre mijlocul săptămânii şi a doua parte a ei, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor şi începe să se încălzească uşor şi treptat, astfel că temperaturile se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel