Profesorul Riegler: Fenomenul Pitești s-a mutat la Ploiești. Chirieac: Ce tare e asta. Este memorabil

Profesorul Corneliu Riegler, peste care mascații au dat buzna greșind adresa, spune că va fi chemat la Ploiești, pentru clarificarea situației, în urma plângerii pe care a depus-o ca urmare a acestui abuz. În contextul chemării la Ploiești, Corneliu Riegler a folosit o sintagmă pe care Bogdan Chirieac a caracterizat-o ca fiind memorabilă. 

Corneliu Riegler spune că are impresia că 'fenomenul Pitești s-a mutat la Ploiești'. 

"Am primit informația că vom fi chemați la Ploiești, probabil la unitatea de elită a României. Culmea este că infracțiunea s-a produs la București, în casa mea din sectorul 4. Probabil este o metodă prin care să fim determinați să renunțăm la plângeri și mă aștept și la alte presiuni. România anului 2018 este sub un regim de tortură, totalitar. Statul de drept este o glumă. Am senzația că fenomenul Pitești s-a mutat la Ploiești. Cred că toată lumea știe ce a însemnat fenomenul Pitești, cu torturile din anii '50. Acum totul s-a transferat văd, la unitatea de elită din Ploiești. Chiar și pe mine m-au călcat niște polițiști trimiși de procurori și judecători de la Ploiești la București," a spus profesorul Riegler la România TV.

Chirieac: Este memorabil 

Analistul Bogdan Chirieac spune că sintagma este una remarcabilă, păstrându-se totuși proporțiile. 

"Ce tare-i asta: 'Fenomenul Pitești s-a mutat la Ploiești'. Domnul profesor știe ce spune. Există o pată neagră, cumplită, în istoria României, în anii '50, denumit 'fenomenul Pitești'. Din ce s-a întâmplat în România în ultimii ani când am început să aflăm și noi despre abuzuri, vedem că Ploieștiul a devenit un centru al acestor abuzuri. Domnul profesor are o sintagmă care merită luată în seamă:  'Fenomenul Pitești s-a mutat la Ploiești'. Este o comparație, desigur limitând proporțiile pentru că la Pitești erau uciși oameni. Acum când vorbim, avem aceste abuzuri, unde sigur, nu s-au ucis oameni, dar s-au distrus vieți, așa cum zicea și domnul Negulescu despre 'paradeală'. Chestiunea aceasta spusă de domnul profesor este memorabilă," a spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel