Profesori din România, studiu. Banciu: E devastator! Acolo se duc copiii noștri

Radu Banciu
Radu Banciu

1.427 de profesori din România au făcut parte dintr-un studiu ale căror rezultate au fost comentate de Radu Banciu la B1 TV.

Un grup de patru cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai a realizat un studiu cu 1.427 de profesori din România, de la care s-a încercat să se afle care sunt părerile lor în legătură cu aspecte sau teme de actualitate. Rezultatele l-au determinat pe Radu Banciu să spună că „nu există nicio speranță".

„E teribil"

„Era și timpul să se facă un astfel de studiu. Ce gândesc profesorii despre societate? Este un studiu realizat de patru cercetători din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Concret, acest studiu ne arată că 45% dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial. (...) Studiul s-a făcut pe 1.427 de profesori aleși aleatoriu din toată țara. Când au tras linie, au aflat că instituțiile în care au cea mai mare încredere sunt armata (79%), deși noi nu mai avem armată, biserica (62%) și poliția (59%). Acesta este podiumul încrederii acordate de profesorii din România. În același timp, dascălii noștri au mărturisit că grupurile respinse cel mai frecvent de către ei sunt consumatorii de droguri (58.7%), persoanele dependente de alcool (53.6%). Profesorii nu ar vrea să fie vecini cu persoane rome (42,5%), persoane LGBT (38.3%), cu cei care vorbesc o altă altă limbă (33.7%) și cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriți (33.1%). 40% dintre profesori consideră că homosexualitatea nu poate fi acceptată. Nu știu dacă s-au dus chiar atât de mult la vot profesorii. 27% spun același lucru despre avorturi. 40% dintre ei sunt de acord cu pedeapsa cu moartea în anumite condiții. Studiul relevă că 14,4% dintre respondeți consideră că bătaia femeii de către partener poate fi, uneori, justificată. Iar 31,6% cred că, uneori, părinţii sunt îndreptăţiţi să-şi bată copiii", a spus, miercuri seară, Radu Banciu în cadrul emisiunii sale de la B1 TV, „Lumea lui Banciu”.

„Mai este o discuție. Cel puţin unul din opt profesori se pronunță în favoarea plasării elevilor romi în clase separate și doar doar patru din cinci au optat pentru varianta învățării în clase diverse etnic. Profesorii care predau în școli cu dificultăți mari, care au vechime în profesie ridicată, fără studii postuniversitare, precum și cei de etnie maghiară, preferă mai frecvent o educație segregată pentru romi, arată cercetătorii. Este teribil, așadar. Cel mai tare studiu pe care l-am citit vreodată în această emisiune. De data aceasta nu vorbim despre un sondaj oarecare, ci despre unul care ne influențează nu doar evoluția, ci și circulația sângelui prin vene. Deci este, într-adevăr, terifiant. Dacă profesorii gândesc așa, e clar că nu există nicio speranță. De acolo pornește totul. Acolo se duc copiii noștri să învețe sau acolo au fost să învețe pentru cei care consideră că au trecut acest hop. Este devastator", a comentat Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel