Produse pentru copii retrase din supermarketuri. Au fost descoperit urme de praf de metal. Ai cumpărat și tu?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Mai multe produse au fost retrase de pe rafturile supermarketurilor după ce au fost descoperite urme de praf de metal.

Compania producătoare The Family Butchers retrage de pe piață Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, scrie Mediafax.

Compania dă asigurări că produsele nu prezintă pericol pentru sănătate.

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.
Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”, a anunțat compania. Produsele au fost retrase din rețelele Selgros, Cora și Carrefour, conform informărilor trimise către ANSVSA.

Produse expirate și refolosite

Dacă anumiți producători își retrag de pe rafturile magazinelor produsele pentru a nu-i pune pe clienți în pericol, alții le vând românilor adevărate mizerii. Inspectorii OPC Brașov au descoperit, într-o brutărie, că pâinea și celelalte produse de panificație erau fabricate în condiții mizere și depozitate la întâmplare, potrivit realitateadebrasov.net. Totodată, inspectorii au mai descoperit că, pe lângă produsele expirate și refolosite, în brutărie erau și instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate, lucru care pune în pericol atât viața clienților, cât și pe cea a angajaților.

"Exista încă agenți economici care pun mai presus câștigul financiar in detrimentul respectării prevederilor legale, punând în pericol sănătatea consumatorilor prin modul în care înțeleg sa-si desfășoare activitatea. Este inacceptabil sa existe materii prime neconforme din care se realizează produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate. Nu poate exista toleranta pentru astfel de situatii! Tote produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy