Producători autentici și bucătari dibaci va așteaptă în piața România Autentică

salam
salam

Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă în fiecare weekend de vineri până duminică în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.

Producători autentici și bucătari dibaci va așteaptă ca timp de trei zile să degustați bucate care mai de care mai alese, toate după gustul romanului, și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”


Parcul răcoros și umbros este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber dar și pentru un ospăț că la mama acasă


Gospodinele va așteaptă cu sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne că să prindă gustul copilăriei cu pastramă fragedă îmbătată-n vin, cârnăciori tăvăliți pe grătar, cu mititei zemosi și costițe asezonate cu murături și lipii pe plită, frigărui de pui ai de porc. La tigăi se pregătesc alte bunătăți: tocăniță de primăvară cu pui și legume și delicioasă mâncare de fasole cu ciolan afumat.


Și cum romanului îi șade bine să deschidă masa cu o licoare pentru a avea mai multă poftă, în piață gășiți și întăritoare pe alese: de prune, caise, piersici, vișine și pere.


Cu multă trudă dar și bucurie se fac și plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, ori plăcintele dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conțîn ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.


Din piața volantă România Autentică va puteți face și cumpărăturile pentru acasă: dulciuri și dulcețuri, brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate tradiționale proaspete și fragede.


Nu lipsesc sucurile naturale și fructele de sezon mereu proaspete


Meșterii populari îmbracă piața weekend de weekend în straie de sărbătoare. Aduc exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.


“PIAȚA ROMÂNIA AUTENTICĂ” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.

VEZI ȘI: Eclipsă parțială de Soare. Orele de la care se va vedea din România

De ce Federer sau Nadal nu fac unele leziuni ale umărului, dar le fac persoane ce lucrează la birou cu mouse-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel