Eclipsă parțială de Soare. Orele de la care se va vedea din România

Daniela Simulescu, astrolog DCNews
Daniela Simulescu, astrolog DCNews

Pe 10 iunie 2021 va fi eclipsa parțială de Soare.

Eclipsa parțială de Soare din data de 10 iunie va fi vizibilă doar din partea de nord a țării. Reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” au anunțat vineri orele la care eclipsa se va vedea din România.

Cel mai devreme eclipsa începe în nord-vestul extrem al țării.

Reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” susțin că aceasta va fi vizibilă începând cu ora 13.17 din județele Bihor și Satu Mare, apoi treptat va deveni vizibilă și în Banat, Transilvania și Moldova.

„Este vorba de o eclipsă parțială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar”, se arată într-o postare pe Facebook a Observatorului Astronomic.

Amintim că un eveniment astronomic spectaculos a avut loc pe 26 mai, mai exact o eclipsă totală de lună, în același timp cu „super luna sângerie”.

„Eclipsa de lună/Luna Plină din Săgetător de pe 26 mai va afecta pe cei care au marcaj de Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, mai ales cei cu planete/unghiuri în jurul gradului 5”, spunea, la acel moment, astrologul DCNews, Daniela Simulescu. 

„Aspectele momentului conduc la o luptă între ce știm și ce credem, între prejudecăți și toleranță. Și cum Neptun va fi conjunct cu descendentul lunii pline, vă recomand să folosiți această perioadă pentru a accepta că există diversitate pe această planetă”, mai spunea Daniela Simulescu.

„Tematica, din perspectiva mea, este toleranța. (...) Astrograma e cu ascedentul în Fecioară. Vrea să ne arate, în primul rând, că avem de-a face cu o situație pe care noi o vedem critic și nu suntem dispuși să o vedem altfel. Mercur, guvernatorul Lunii Pline, este în Gemeni, se apropie de retrogradare și face un careu cu Neptun. (...) Privim într-un fel lumea. Facem niște gesturi, avem niște prejudecăți care nu ne fac bine. Judecăm în funcție de ce ni s-a spus, ce am învățat, ce credem noi. E important să ne raportăm la cei din jur cu ce știm, nu cu ce credem. Ce știm e ceva sigur, concret”, mai zisese Daniela Simulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel