Procurorul vrăjitoarelor a demisionat din magistratură

maximilian balasescu
maximilian balasescu

Procurorul Maximilian Bălăşescu,  judecat pentru luare de mită în dosarul vrăjitoarelor Melissa și Vanessa, a anunţat azi, la Curtea de Apel Bucureşti, că a demisionat din Ministerul Public.

Maximilian Bălăşescu a spus, în faţa instanţei care judecă dosarul în care este acuzat de corupţie, că a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii, împreună cu legitimaţia sa.

Procurorul Maximilian Bălășescu şi cei doi complici ai acestuia, Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, acuzați de luare de mită și asociere pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,  au fost trimişi în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, în stare de arest, de procurorii anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Bălăşescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, a pretins de la un denunţător, cu titlu de mită, "un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian să stabilească cu denunţătorul suma exactă".

Denunţătorul era cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului Bălăşescu.

"Banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion să dispună ridicarea măsurilor asigurătorii luate faţă de denunţător, pentru a disjunge cauza cu privire la acesta şi să formeze un dosar separat, în care, ulterior, să adopte soluţia de scoatere de sub urmărire penală", notează procurorii anticorupţie.

Procurorul Bălășescu se ocupa de cazul vrăjitoarelor Melissa și Vanessa, acuzate de înșelăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel