Procurorul Mihaiela Iorga Moraru, acuzată de DNA. Răspuns: Este un fals intelectual

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru spune că acuzațiile îndreptate împotriva ei de către DNA sunt "un fals intelectual". Ea spune că nu găsește o altă explicație pentru acuzațiile comunicate de Direcția Națională Anticorupție. 

"Nu vreau să comentez în niciun fel comunicatul DNA, vreau doar să spun că reprezintă un fals intelectual. Sunt o sumedenie de informații nereale, iar ceea ce s-a scris acolo a fost trunchiat, pentru a mi se crea imaginea unui infractor. Pot demonta, așa cum am mai spus în cursul zilei de astăzi fiecare dintre acele acuzații. În afară de falsul intelectual, nu am altă explicație pentru ceea ce scrie în comunicat. Dacă nu ar fi fost într-adevăr un fals, lucrurile ar fi fost expuse, așa cum rezultă din documente. Eu pot să vă spun punctual la fiecare dintre acuzații ce s-a întâmplat," a spus Mihaiela Iorga Moraru la România TV. 

DNA o acuză pe Mihaiela Iorga Moraru de nereguli grave în mai multe dosare pe care le avea în lucru.

"Într-un dosar în lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primită de la o persoană fizică. În procesul verbal, întocmit în acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani și nu a fost înregistrată în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte pentru a fi depusă la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat că, deși Direcția Națională Anticorupție dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectivă nu era destinată pentru o activitate operativă deoarece nu există niciun document din care să rezulte că au fost solicitați bani din fondul de flagrant și nici nu i-au fost puși la dispoziție", se precizează în răspunsul DNA.

Conform sursei citate, într-un alt dosar aflat în lucru au fost identificate bunuri, respectiv ceasuri evaluate la 67.631,49 lei și un stilou în valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei percheziții, care nu au fost înregistrate în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel