Procurorul George Mărgărit, reținut de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorul George Mărgărit din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost reținut, joi,  de DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu și urmând a fi prezentat Curții de apel București cu propunerea de arestare preventivă.

 Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat joi reținerea și arestarea preventivă a lui George Mărgărit, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Procurorul George Mărgărit, de la DIICOT Buzău, a intrat în atenţia superiorilor la începutul lunii octombrie, după ce nu a returnat la timp banii pe care îi primise de la Structura Centrală pentru organizarea unui flagrant. El urma să cumpere, de la o reţea de traficanţi, 7.5 kilograme de haşiş, cu suma de 100.000 de lei.

 Magistratul a obţinut toate aprobările de la superiori, doi traficanţi au fost arestaţi preventiv, iar banii urmau să fie înapoiaţi în termen de 14 zile. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, conducerea DIICOT Buzău a declanşat o anchetă internă şi a constatat lipsa banilor şi a unei sume de zece ori mai mare, care provenea din bani indisponibilizaţi în cursul anchetelor penale. Din primele cercetări, Mărgărit ar fi jucat banii la poker.

 De la 1 noiembrie, George Mărgărit a ieşit din structura DIICOT şi a revenit la Parchetul Judecătoriei Buzău, de unde fusese promovat. Transferul s-a făcut la cererea sa, potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii.

 În 2010, George Mărgărit a fost surprins de poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit unui ziar local. El a fost dus, atunci, la Spitalul Judeţean Buzău, pentru recoltarea de probe biologice, unde a făcut scandal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel