Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a președintelui CJ Constanța, Nicușor Constantinescu. Este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. 

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicușor Constantinescu "nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții". 

În plus, "a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii". 

În rechizitoriul DNA, mai este precizat că CJ Constanța "ar fi cheltuit sume foarte mari de bani atât cu titlu de ajutoare sociale către persoane fizice, cât şi cu titlu de alocaţii din bugetul Unității Administrativ Teritoriale Constanţa către persoane juridice de drept privat". 

VEZI și: Nicușor Constantinescu, mesaj controversat: DNA mi-a dezbrăcat fiul

Prejudiciul invocat se ridică la 67.211,32 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel