Dosar procuror Ardelean, victimă. Mărturii cutremurătoare: "Faceţi ce vreţi cu ea, să moară aici"

Din 2012 până în 2018, Nela Secară a fost hăituită de procurori, fiind neviovată, după cum a povestit aceasta, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

După şase ani, Nela Secară a fost declarată nevinovată. Între timp, femeia s-a îmbolnăvit de cancer şi Parkinson. Ana Bora, denunţătoarea sa, a declarat, în dosarul instrumentat de procurorul Cristian Ardelean, cum aceasta şi-ar fi distrus firma, ar fi făcut tâlharii şi ar fi furat toţi banii de acolo. Nela Secară era nașa de botez a copilului său.

"Nu aveam niciun dosar penal, aveam firmă din 2003, am participat în multe ţări la târguri internaţionale. Am fost în topurile celor mai mari firme din România şi apoi am fost cea mai mare infractoare. Mi-au făcut aceste dosare. Nu poţi să spui că tu ai cumpărat ceva şi ai făcut evaziune, când ai vândut mai departe. Eu am exportat acele poşete, aveam angajaţi (....) Am fost arestată pentru evaziune fiscală, am fost eliberată pe cauţiune. Soţului meu - deşi aveam bani în firmă şi creditasem societatea - i-a fost frică să nu îl ia şi pe el că ia banii firmei. I-au telefonat că trebuie să depună un miliard jumătate. A sunat în Austria la cumnata mea, care a luat un credit, şi soţul i-a depus la CEC. Apoi a venit denunţul făcut de doamna Bora. Mi s-a fabricat al doilea dosar. Noi în 2004 am avut o spargere la firmă şi au spus că am înscenat ca să încasăm asigurarea, deşi asiguratorul şi poliţia au verificat şi ne-au despăgubit (....) Pe lângă poşete de damă de export noi am făcut şi produse de birotica. Am făcut şi pentru Guvernul României", povestește Nela Secară.

Vezi și: Adăpostul GROAZEI din Prejmer. Zeci de căței morți într-un foster ilegal - imagini dureroase

"Am aşteptat ca o instanţă din România să mă declară nevinovată şi apoi să spun ce s-a întâmplat. Şi sunt declarată nevinovată. Am dorit să ajung în clipa asta şi să îmi găsesc dreptatea (....) Mulţumesc judecătorilor care s-au aplecat asupra probelor din dosare să vadă că totul era o înscenare mizerabilă. La Curtea de Apel, am fost duşi în arest, şi eu şi soţul meu. La Tribunal, m-au dus la acelaşi judecător care, din interceptările de la DNA Oradea, veți auzi că era omul lor de casă, răspundea la comenzile lor. Nici nu asculatu ce spunem eu şi soţul meu. "De ce să ne înscenăm? Marfa trebuia să plece, să fie plătită. Ce doriţi de la noi?". Ne-au dat mandat de arestare. Am stat trei zile în închisoare, după care Curtea de Apel, la recurs, ne-a pus în libertate", a  mai povestit femeia.

"Faceţi ce vreţi cu ea, dă-o dracului, să moară aici"

"Ne-au băgat a doua oară pentru 56 de zile. Am stat în cameră cu o criminală, care îşi omorâse tatăl cu trei înţepături de cuţit în gât. Am stat în picioare lângă uşă şi mă gândeam dacă mai apuc dimineaţa, să ies de acolo. Nu vă puteţi da seama câtă umilinţă era. Am făcut tensiune. Chemau salvare şi medicii spuneau că trebuie să mă duc la spital, că nu mă pot stabiliza acolo şi ei ziceau: "Faceţi ce vreţi cu ea, dă-o dracului, să moară aici". Umilinţă peste umilinţă, numai ca să te aducă în situaţia că tu să scrii ce spun ei (....) Apoi am fost băgată în altă cameră, cu o altă criminală, bolnavă psihic. Îşi omorâse şi fiul şi soţul. Urla, țipa, dădea cu picioarele în uşă. Nu cred că cineva poate să îşi imagineze ce umilinţe. M-a ţinut în viaţă dorinţa de a dovedi că suntem nevinovaţi. Totul ni s-a întâmplat doar pentru că noi eram într-un cerc de prieteni cu anumiţi magistraţi. Aveam multe prietene care erau judecătoare. Pentru că voiau să ajungă la ele, au dorit să îmi fabrice mie dosare. Mi-au zis: "Vei ajunge să ne rogi tu ca să scrii"", își amintește Nela Secară.

"De ce nu mă împuşcaţi? Împuşcaţi-mă ca şi aşa nu mai am de trăit"

"Am fost eliberată pe cauţiune, eram pe control judiciar şi mi s-a pus diagnosticul de cancer. Le-am cerut să imi dea voie să mă tratez pentru că verişorul meu vorbise în Italia cu un profesor care voia să mă bage într-un program de testare. Nu voiau să imi dea drumul. Atunci, am zis, la Curtea de Apel: "De ce nu mă împuşcaţi? Împuşcaţi-mă ca şi aşa nu mai am de trăit, măcar cu asta terminaţi cu totul". Apoi mi-au dat voie să mă duc să mă tratez. Trebuie să plătească pentru tot ce au făcut. M-au băgat pe mine nevinovată, m-au târât. Să stea şi ei atâtea zile în arest, nu să iasă rânjind, aşa cum a ieșit când i-au luat interviu, spunând că nu a făcut niciun abuz, când ştia ce ai făcut".

Vezi și: Iohannis, solicitare numire miniștri. Olguța Vasilescu, cazier judiciar - document

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel